Dijous, darrer dia insegur amb l'ull de la borrasca sobre la costa catalana

Tindrem un temps rúfol amb molts núvols i ruixats dispersos, però també amb clarianes

Néstor GómezActualitzat

Tot just durant el matí passarà l'ull de la pertorbació, alimentada per molt aire fred a les capes mitjanes de l'atmosfera, per les Terres de l'Ebre, entrarà al Mediterrani i viatjarà paral·lela a la costa desplaçant-se mar endins. Sent tant a prop del centre de la pertorbació, el temps es mostrarà insegur, amb una mica de tot, tant tindrem algunes ullades de sol com caurà algun ruixat.

Temps amb una mica de tot a Espolla (Natàlia Torrent)

Un dia rúfol amb ruixats

Aquí podeu veure com evolucionaran les precipitacions al llarg de dia. De matinada han descarregat ruixats a la façana costanera entre el delta de l'Ebre i la costa Central i prelitoral i es mantindran actius durant el matí. Unes pluges que fins a primera hora havien deixat una vintena de litres a punts del Baix Llobregat amb tempesta i calamarsa.

A partir del migdia es donaran entre la Selva i el Camp de Tarragona. Durant la tarda les clarianes aniran a més, però encara cauran ruixats a les comarques de Girona, que avançaran del Pirineu cap a la Selva. També s'esperen ruixats de neu al massís del Port i a la Vall d'Aran. Fora d'aquesta pot caure algun ruixat, però serà de caràcter molt feble. La cota de neu rondarà els 1.200 metres

 

Ambient hivernal

L'ambient serà fred arreu del país, amb unes temperatures que es quedaran curtes, de finals de tardor o de principis d'hivern. Glaçarà a tot el Pirineu, a bona part de la meitat nord del país i en punts de l'interior de les Terres de l'Ebre. Les temperatures màximes es mouran entre els 15 i els 17 ºC al litoral, i seran aquestes les temperatures més altes del dia.

I la recta final de la setmana...

A partir de divendres recuperarem la presència del sol i ens acompanyarà durant el cap de setmana. Dissabte i diumenge nevarà al Pirineu occidental, sobretot a la cara nord. El cap de setmana serà ventós, amb mestral i tramuntana forts i amb aparició del torb al Pirineu.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut