Tarda canicular i amb algunes nuvolades i ruixats

Aquest dijous avancem cap a una calor més intensa, mentre que les nuvolades de tarda i algun ruixat seran les úniques notes a destacar al cel

Alberto AlcántaraActualitzat

Pocs canvis en la situació general, entre la dorsal anticiclònica i la baixa tèrmica de l'interior peninsular. En aquest context de sol i nuvolades de tarda, amb més o menys ruixats, el més destacat serà el nou pas que fem cap a la canícula. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté l' avís per calor.

Més sol que no pas núvols

El matí ha estat molt assolellat en general, però a migdia ja treien el nas els núvols alts pel sud i un xàfec cap a la Val d'Aran.  A la tarda tindrem núvols de dos tipus: d'una banda, més nuvolades d'evolució a punts de muntanya, que deixaran algun ruixat poc abundant a punts del Pirineu. Per altra part, aniran arribant més núvols alts i mitjans des del sud. S'estendran més cap al nord de matinada.

Cap al dia més càlid

Serà una jornada ben calorosa des del principi. Les mínimes han estat tropicals a molts indrets. Les temperatures diürnes pujaran un esglaó més: la calor i la xafogor seran intenses a tot el territori. Els extrems poden tocar els 38º C en alguns punts d'interior, a la depressió Central, la vall de l'Ebre o al Prepirineu occidental. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per calor a diverses comarques de l'oest.

I els pròxims dies...

Divendres tindrem més núvols en general i més calor cap al nord-est. Es mantindrà la tònica de ruixats de tarda tant dissabte com diumenge. Tot apunta a un diumenge de calor culminant.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut