©Katya Kraynova
©Katya Kraynova
Diumenge 10 de febrer, a les 11.00

Concert matinal de l'OBC en directe des de L'Auditori

El diumenge 10 de febrer, a les 11 h, Catalunya Música connectarà amb L'Auditori per transmetre el concert del pianista Barry Douglas i l'OBC dirigida per Josep Caballé Domenech que interpretaran obres de Serguei Rakhmàninov i Robert Gerhard. Els comentaris de la transmissió, els farà Joan Vives.

El prestigiós director català Josep Caballé Domenech torna a dirigir l'OBC amb un programa dedicat a música russa i catalana i que s'obrirà amb una de les obres per a piano i orquestra de més dificultat de tot el repertori: el Concert per a piano i orquestra n. 3 op. 30 de Serguei Rakhmàninov, una obra que va compondre l'any 1909 i que va estrenar ell mateix al piano el 28 de novembre d'aquell mateix any. El compositor rus era un pianista superb, amb unes mans enormes, que li permetien superar els obstacles tècnics de més dificultat i per això en el seu tercer concert per a piano hi va incloure passatges d'altíssima dificultat tècnica. D'aquí que actualment encara és dels concerts més temuts de tot el repertori i per això molt pocs pianistes l'interpreten en directe. El premiat pianista irlandès Barry Douglas, amb l'OBC conduïda per Josep Caballé Domenech, serà qui s'enfrontarà al repte d'interpretar-lo a L'Auditori de Barcelona.

Per tancar la vetllada l'OBC interpretarà per primera vegada la suite completa del ballet "Don Quixot" de Robert Gerhard. Com indica el seu nom, el compositor català va fer aquest ballet inspirant-se en l'obra homònima de Miguel de Cervantes i el va compondre entre el 1940 i el 1941 durant el seu exili a Cambridge. Musicalment és una síntesi brillant de l'estil dodecafònic que havia après del seu mestre Arnold Schönberg i del caràcter marcadament espanyol que havia adquirit durant els seus anys d'estudi amb el compositor Felip Pedrell.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

Anar al contingut