"La traviata" (A. Bofill / Gran Teatre del Liceu)
"La traviata" (A. Bofill / Gran Teatre del Liceu)
Dissabte 5 de desembre, a les 19.00

Catalunya Música transmet "La traviata" des del Gran Teatre del Liceu

El dissabte 5 de desembre, a les 19.00 h, Catalunya Música transmetrà, des del Gran Teatre del Liceu, l'òpera "La traviata", de Giuseppe Verdi, interpretada per la soprano Pretty Yende, el tenor Dmitry Korchak i el baríton Giovanni Meoni, entre d'altres, amb el Cor i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigits per Speranza Scappucci. La direcció escènica anirà a càrrec de David McVicar. Els comentaris de la transmissió els faran Ignasi Pinyol i Aleix Palau

El Gran Teatre del Liceu acull del 4 al 30 de desembre les representacions de "La traviata" de Giuseppe Verdi, un dels plats forts del Nadal al Liceu i que no es representava al coliseu de la Rambla des del 2015. La producció compta amb la magistral posada en escena de David McVicar, que despulla l'obra d'elements decoratius innecessaris i l'ambienta en la seva època, però dins d'una seqüència d'espais petits i asfixiants. Domina el to negre, que subratlla la sordidesa de l'entorn de la història i el seu destí funest. McVicar és responsable escènic d'aquesta coproducció amb l'Òpera Escocesa de Glasgow, l'Òpera Nacional Gal·lesa de Cardiff i el Teatre Reial de Madrid.

Escrita amb el llibret de Francesco Maria Piave, basat en l'adaptació teatral de la novel·la "La dame aux camèlies", d'Alexandre Dumas (fill), "La traviata" es va estrenar al teatre La Fenice de Venècia, el 6 de març del 1852. És una de les tres òperes de l'anomenada "trilogia popular" de Giuseppe Verdi en què, a diferència de les obres anteriors, el compositor italià va fer protagonistes 3 personatges vulgars (una prostituta de l'alta societat francesa, un bufó geperut i una gitana sòrdida) i en va ressaltar les característiques grotesques i els seus defectes.

El Gran Teatre del Liceu reprèn la seva activitat operística amb aquest gran títol verdià, un dels més representats al món, seguint les directrius de la fase 1 de la desescalada, després del tancament dels teatres i auditoris imposat per les autoritats sanitàries per causa de la segona onada de la pandèmia de la Covid-19.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut