Neymar ha estat decisiu en la classifiació del PSG per a les semifinals de la Champions davant l'Atalanta (EFE)
LLIGA DE CAMPIONS

Neymar condueix el PSG en la victòria contra l'Atalanta cap a les semifinals de la Champions (2-1)

El desequilibri del brasiler té premi en un remuntada "in extremis" contra l'Atalanta, amb gols de Marquinhos i Choupo-Moting

Oriol VidalActualitzat

La insistència i el lideratge de Neymar han fet tornar el PSG a unes semifinals de la Champions un quart de segle després. L'exblaugrana ha deixat sense premi l'esforç i l'enorme treball de pissarra de l'Atalanta. No s'ha cansat de generar perill el brasiler, fins a esquerdar de forma definitiva el gran somni dels de Gasperini. D'estar contra les cordes fins al minut 89, a sentir-se ferm aspirant al títol: una remuntada de campió que pot transformar la mentalitat trencadissa del PSG a Europa.

El duel no ha tingut desmai, com ja es preveia pel potencial dels parisencs i l'estil agosarat dels de Bèrgam. El Papu Gómez, precís en la passada, ha galvanitzat el joc coral dels italians, que han exigit la millor versió de Keylor Navas en rematades de Hateboer, Caldara i el mateix Papu. A la contra, el PSG ha trobat un Neymar estel·lar en tot, menys en la definició: ha perdonat sol davant Sportiello al minut tres, ha fregat el pal en el 27 i ha tornat a perdonar abans del descans. Però l'únic gol del primer temps l'ha fet l'esquadra de Gasperini: una pilota lluitada per Zapata ha acabat a peus de Pasalic, que ha col·locat la pilota fora de l'abast de Navas. Un premi merescut a la valentia.

L'entrada de Kylian Mbappé a l'última mitja hora, el cansament i l'acumulació de grogues ha anat endarrerint un Atalanta que, a més, ha perdut Gómez per lesió. Però ni les fantàstiques arrencades de Mbappé ni els cops de geni de Neymar han trobat la xarxa de Sportiello. Tuchel, que s'hi jugava el càrrec, es desesperava. Però la ventafocs del torneig s'ha despertat just quan el seu conte semblava tenir un final feliç. Neymar ha fabricat dues jugades que han provocat primer l'empat de Marquinhos (minut 89) i després el de Choupo-Moting en el 93, després de l'assistència de Mbappé. Amb aquest Neymar, tot és possible.

Anar al contingut