Rodiezmo

Zapatero promet un augment del 6% en les pensions mínimes pel 2009

José Luis Rodríguez Zapatero ha estat fidel un any més a la festa minera de la UGT a Rodiezmo, on tradicionalment inicia el nou curs polític i la tribuna des d'on el president espanyol llança els seus propòsits socials. Més que mai, en aquesta edició, el sector esperava les mesures que preparen tant el govern com els sindicats per trobar una solució a la crisi, i l'acte s'ha acompanyat de l'anunci que el govern espanyol apujarà les pensions mínimes un 6% l'any 2009.

Actualitzat

José Luis Rodríguez Zapatero ha assenyalat que, tot i que estigui passant per una situació econòmica dolenta, Espanya és un país fort i les pensions mínimes s'apujaran un 6%, per sobre de la resta de prestacions en l'exercici vinent. El president del govern espanyol també ha ratificat que, en tota la legislatura, aquestes pensions augmentaran un 25%.

Segons ha dit el cap de l'executiu, aquesta pujada "és un acte de justícia" i és la manera de donar resposta a les dificultats econòmiques, ja que si s'ha de fer un esforç en aquests moments, "s'ha de començar per les pensions". Zapatero ha declarat que el govern aposta per les polítiques socials i ha demanat als treballadors que confiin que el seu gabinet es mantindrà ferm en aquest camí.

El cas és que el govern central ha entrat aquests últims dies en una espiral d'abonar iniciatives en àmbits socialment i políticament sensibles que generen la previsible polèmica. La possibilitat de regular el suïcidi assistit s'afegeix a l'anunci d'una nova llei de l'avortament fet per la ministra d'igualtat Bibiana Aído, la intenció del ministre de Treball Corbacho -després molt matisada fins i tot dins el mateix govern- de limitar la contractació d'immigrants en origen i la iniciativa del jutge Garzón d'elaborar un cens dels morts i desapareguts del franquisme. En aquest cas, evidentment no és una iniciativa de l'executiu, però el mateix Zapatero la defensava al congrés dels socialistes madrilenys.

Pel que fa a les reaccions que han aixecat les últimes propostes del govern espanyol, l'oposició les considera directament cortines de fum per amagar la incapacitat de l'executiu per respondre el principal problema del país: la crisi econòmica. Ho deia aquest dissabte el Partit Popular. I aquest diumenge, Convergència i Unió també ha demanat que no s'utilitzi aquesta estratègia de desviar l'atenció.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut