Xoc PSOE-PP per les paraules d'Abascal sobre Sánchez: "El poble voldrà penjar-lo pels peus"

Feijóo diu que lamenta "profundament" les declaracions del dirigent de Vox, després que els socialistes han acusat el PP de tebior

RedaccióActualitzat

"Hi haurà un moment en què el poble voldrà penjar-lo pels peus." Ho ha dit Santiago Abascal fent referència a Pedro Sánchez en una entrevista al diari Clarín. Les paraules del líder de Vox, que és a l'Argentina per la presa de possessió de Javier Milei, el nou president d'extrema dreta, han aixecat polseguera entre el PSOE i el PP.

Els primers han reclamat una condemna contundent de l'oposició perquè consideren que "criden a la violència" i "inciten a l'odi"; i els segons, acusant el govern espanyol d'intentar distreure l'atenció hores abans del primer debat al Congrés sobre la llei d'amnistia.

Després d'una primera reacció dels populars que els socialistes consideraven massa tèbia, Alberto Núñez Feijóo ha criticat les declaracions d'Abascal. "No tenim res a veure amb aquest tipus de pronunciaments", ha apuntat en una entrevista a Telecinco, on també ha dit que les "lamenten profundament".

Segons el líder del PP, les paraules del dirigent de Vox són "un gran joc" a l'estratègia del PSOE de "dividir" els espanyols i crear murs. "És l'estratègia dissenyada pel PSOE i el senyor Sánchez i, pel que sembla, li va bé al senyor Abascal", ha afegit.

Alberto Núñez Feijóo
Feijóo defensarà aquest dimarts al Congrés la postura del PP sobre l'amnistia (ACN)

 

Sánchez creu que són d'"extraordinària gravetat"

Pedro Sánchez creu que les paraules del líder de Vox són d'"extraordinària gravetat". En la presentació del seu llibre "Tierra firme", el president espanyol ha dit que "no és un lapsus" d'Abascal, de qui diu que "ha traslladat aquest missatge perquè vol que estiguem parlant d'això".

Segons Sánchez, discursos com el seu "intenten convertir la política i el país en un país en què s'ha monopolitzat tot pel discurs de l'odi i un país enfrontat". Per contra, considera que l'ambient és diferent. "Aquí no s'està trencant res, no s'està enfonsant res, no hi ha aquesta polarització ni aquest odi que intenta inocular al debat públic Abascal."

Pedro Sánchez en un col·loqui per presentar el seu llibre 'Tierra Firme'
Pedro Sánchez ha presentat el seu segon llibre a Madrid (EFE/ Juan Carlos Hidalgo)

El líder del PSOE ha carregat contra el PP, perquè creu que són els responsables de fer "important" Vox, "obrint-los les portes" dels governs autonòmics i municipals.    

Des de Sumar, també han rebutjat les declaracions. "Ens recorden temps passats que crèiem abandonats", ha afirmat el ministre de Cultura i portaveu de Sumar, Ernest Urtasun. Segons ell, són "perillosíssimes".
 

La llei d'amnistia, dimarts al Congrés

Feijóo també s'ha referit a la llei d'amnistia, que aquest dimarts arriba al ple del Congrés en el debat de la presa en consideració. Serà ell qui defensarà la posició del PP. "Intervindré en el debat perquè és la llei que ha menyscabat més la Constitució espanyola en aquests 45 anys", ha dit.

Ha insistit que, per ell, és el "primer pagament per la compra de la investidura" de Pedro Sánchez, un "gran frau democràtic" i un exercici de "corrupció política".

Feijóo també ha assegurat que el PP té l'expectativa que Europa freni la llei. "Tenim l'expectativa que es pari perquè es deixaran sense efecte condemnes i sumaris no només de delictes de sedició, sinó també de malversació de fons públics i de terrorisme, cosa que és incompatible amb els tractats de la Unió", ha argumentat.

ARXIVAT A:
VoxSantiago Abascal Alberto Núñez FeijóoAmnistia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut