Vox és relegat al "galliner" del Congrés i al PNB se li assigna un lloc preferent
Distribució d'escons al Congrés segons el grup parlamentari

Vox és relegat al "galliner" del Congrés i al PNB se li assigna un lloc preferent

PP i Cs, que han votat en desacord amb el repartiment, compartiran escons a la primera fila; escenifiquen així la pugna per liderar l'oposició

Actualitzat

El grup parlamentari de Vox ocuparà el "galliner" del Congrés dels Diputats juntament amb el Grup Mixt, del qual forma part Junts per Catalunya. Seuran just al darrere d'ERC, que ocuparà la zona central de l'hemicicle. Al PNB se'ls ha assignat un lloc preferent, i PP i Cs pugnen per escenificar l'oposició al govern del PSOE.

Aquest dimarts ha quedat determinada la distribució dels escons que ocuparan els diputats al Congrés en funció del seu grup parlamentari. El PSOE s'ha reservat gairebé tota la bancada esquerra, excepte 5 seients del Grup Mixt, a les últimes files, i Podem ocupa les posicions al seu costat.
 

PP i Cs, en contra del repartiment

PP i Cs compartiran la bancada dreta, de manera que tant Pablo Casado com Albert Rivera seuran a la primera fila. D'alguna manera, aquest repartiment escenifica la pugna de les dues formacions per liderar l'oposició.

El PP tindrà 6 seients a primera fila, a la zona situada més a la dreta de l'hemicicle, i Cs ocuparà 4 escons en primera línia, també a la dreta.

L'anterior legislatura, el PP ocupava la bancada dreta sencera, però va perdre més de la meitat dels escons el 28A. Cs, en canvi, va quedar a 9 escons de distància del PP.

És el repartiment d'escons que ha aprovat aquest dimarts al matí la Mesa del Congrés, amb els vots del PSOE i de Podem.

Cs hi ha votat en contra i el PP no ha votat. Fonts dels populars han argumentat la seva postura pel fet que volien que s'aprovés un repartiment per unanimitat, tal com va passar l'anterior legislatura.

 

 

Lloc preferent per al PNB a primera fila

Podem i el PNB seuran al centre de l'hemicicle i compartiran també seients a primera fila. Amb 6 escons, el PNB estarà davant dels 15 d'ERC i aquests, davant dels 24 de Vox, que queda a les últimes files. 

Concretament, pel que fa als partits independentistes, ERC seurà a la part central de la bancada, a la part més a la dreta. Els 15 diputats estaran repartits entre la tercera i la cinquena fila. Estaran just darrere del PNB, que ocuparà 3 llocs a la primera fila i 3 més a la segona, i davant de Vox, que queda relegat als escons més alts.

El Grup Mixt, del qual forma part Junts per Catalunya, ocuparà el que es coneix com el "galliner", les últimes files de l'hemicicle, al costat de la formació d'extrema dreta.            

Estaran darrere de Podem, que estarà a la part central i més a l'esquerra de l'hemicicle, repartit en cinc files. 

ARXIVAT A:
VoxJuntsPSOEPPCsUnides PodemERCPNBEleccions 28A
Anar al contingut