Seu de Vodafone a Madrid (Europa Press/Alejandro Martínez Vélez)

Vodafone anuncia un nou ERO de 500 treballadors, el 12% de la plantilla a Espanya

La companyia de telefonia justifica la retallada de la plantilla per la forta competència de les tarifes de baix cost

Vodafone ha presentat un nou ERO, que afectaria al voltant de 500 treballadors, el 12% de la plantilla que té a Espanya, segons s'ha sabut aquest dimecres.

La companyia el justifica per la forta competència que hi ha al mercat, amb una forta tendència cap a les tarifes de baix cost, que es va traduir l'any passat en unes pèrdues de més de 400 milions d'euros.

Per aquesta raó, els acomiadaments afectaran sobretot l'àrea comercial. Aquest expedient se suma al que ja va presentar Vodafone el 2019 i que va acabar amb la sortida de prop de 900 treballadors.

Segons explica la companyia en un comunicat, el seu objectiu és dirigir l'empresa cap a la digitalització, per ser més àgils i competitius i poder tornar a crear ocupació.

Amb arguments similars als de Vodafone, Orange va tancar aquest estiu un ERO per 400 treballadors. Segons el sindicat UGT, l'elevada competitivitat del sector ha provocat una sistemàtica destrucció de llocs de treball i s'ha emportat gairebé la meitat de l'ocupació de les operadores.

ARXIVAT A:
Precarietat laboral
Anar al contingut