Seu central d'Orange a Pozuelo de Alarcón (Europa Press/Ricardo Rubio)

Orange anuncia un ERO per acomiadar fins a 485 treballadors a Espanya

La companyia, que deixa al marge de l'expedient el personal de botigues i d'atenció al client, té 235 empleats a Barcelona, repartits en tres centres

Orange ha informat als sindicats que acomiadarà "com a màxim" 485 treballadors a Espanya, en un Expedient de Regulació d'Ocupació que s'ha de negociar entre aquest mes i el que ve.

L'ERO se centrarà en una de les societats de la multinacional francesa de telecomunicacions: Orange Espagne, que té 3.200 treballadors i que pot perdre el 15% de la plantilla. L'empresa ha dit que no afectarà el personal de les botigues ni els que treballen als "call center".

La filial té 235 empleats repartits als centres del carrer Garcilaso de Barcelona, a la Zona Franca i al Polígon Pedrosa de l'Hospitalet, segons ha informat la UGT.


Anys de pèrdues

L'empresa justifica l'ERO per raons organitzatives, tècniques i productives i no per problemes econòmics derivats de la crisi de la Covid-19.

Durant la pandèmia, els empleats de telecomunicacions es van considerar essencials i no van deixar de treballar.

En un comunicat, Orange diu que el sector de les telecomunicacions "fa anys que encadena pèrdues d'ingressos a conseqüència de la hiperconnectivitat del mercat i la multiplicitat d'actors de baix cost". Al primer trimestre, va perdre un 7,4% d'ingressos, fins als 1.188 milions d'euros.

Segons l'empresa, "per garantir la competitivitat de la companyia, resulta imprescindible adaptar l'operació a aquests canvis estructurals", en un context de transició tecnològica.

La taula de negociació entre l'empresa i els treballadors es constituirà el 31 de maig a Madrid.

ARXIVAT A:
Precarietat laboral
Anar al contingut