Una trobada entre Vilagrà i Bolaños el 24 d'abril

Vilagrà i Bolaños es troben avui a Madrid per abordar el bloqueig entre els dos governs

El govern vol saber en quin punt estan temes que han deteriorat la confiança, com el Catalangate i el dèficit en l'execució d'infraestructures

RedaccióActualitzat

La Moncloa intenta reprendre el diàleg amb la Generalitat després que el govern congelés les relacions arran del Catalangate. Es per això que aquest dimecres hi haurà una reunió entre la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i el ministre de Presidència espanyol, Félix Bolaños, per "abordar el bloqueig en les relacions entre els dos governs arran de l'espionatge amb el sistema Pegasus".

Ho ha explicat la portaveu del govern, Patrícia Plaja, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu. Plaja ha afegit, però, que el Catalangate no és l'únic motiu. "També aquest bloqueig fruit d'una acumulació de fets i deslleialtats en contra de totes les catalanes i els catalans que han malmès completament la confiança entre el govern i el govern espanyol", ha assegurat.

La portaveu ha volgut deixar clar que "aquesta reunió no és un retorn a la normalitat, en cap cas és per normalitzar". Ha insistit que les relacions estan congelades per voluntat de la Generalitat, però que "l'immobilisme no és una opció" i que el que es busca amb la trobada són "garanties que no es repetirà el que ha passat".

La reunió serà a les quatre de la tarda a Madrid, a la seu del Ministeri de Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica. Recordem que Vilagrà i Bolaños ja es van trobar a l'abril, després que esclatés el Catalangate.

De cara a la trobada, fonts de la Presidència de la Generalitat posen com a prioritat, també, que el govern espanyol doni proves d'abordar el que anomenen la carpeta de la repressió, amb les nombroses causes judicials obertes encara relacionades amb l'independentisme i l'1-O.

Aviat farà dos mesos que el president Aragonès va demanar reunir-se amb el president Sánchez, després de saber-se que ell mateix i altres responsables polítics havien estat espiats pel CNI. La reunió, però, encara no s'ha fet ni és a l'agenda, i fonts de l'executiu català aclareixen que dilluns els dos presidents es trobaran en un acte empresarial a Barcelona, però que no serà més que una coincidència.

 

ARXIVAT A:
InfraestructuresEspionatgeGeneralitat de CatalunyaGovern espanyolCatalangate
Anar al contingut