Uns 30 trens de Renfe al dia, cancel·lats per baixes de covid entre els maquinistes
La companyia té una seixantena de maquinistes de baixa

Uns 30 trens de Renfe al dia, cancel·lats per baixes de covid entre els maquinistes

Renfe modifica el servei en alguns trams de línia per la falta de maquinistes per positius de covid

La incidència de la covid entre els maquinistes de Renfe obliga a cancel·lar cada dia entre 20 i 30 trens i a alterar el servei en alguns trams de línia.

La companyia té una seixantena de maquinistes de baixa. Aquest diumenge s'han hagut de cancel·lar una quinzena de combois, i les últimes dues setmanes s'han anul·lat una trentena de trens diaris de Rodalies, del miler que circulen.

A causa de la incidència entre la plantilla, Renfe cobreix per carretera trams de diferents línies per garantir que el servei es pot seguir fent. És el cas de la línia R3 de Rodalies: aquest diumenge al matí, el trajecte entre Ripoll i la Tor de Querol s'ha cobert per carretera. Ha afectat 15 passatgers.

La informació actualitzada es pot consultar a la pàgina web o als comptes de Twitter de cada línia.

Segons Renfe, són alteracions puntuals de la programació que s'apliquen en trams on es preveu poca afluència d'usuaris. La companyia té ara una seixantena de baixes, una xifra similar al pic que van tenir al juliol, per la variant delta.

La majoria dels trens suprimits són de llarga distància. A banda de les cancel·lacions, també hi ha canvis en alguns trams de línies, que es cobreixen per carretera. Són mesures que la companyia aplica des de fa dues setmanes pel repunt de casos positius entre la plantilla i que preveuen seguir aplicant aquesta propera setmana.

L'operadora fixa cada tarda quina modificació tindrà el servei de l'endemà tenint en compte l'evolució de les baixes que tant poden ser per contagiats de covid com per contactes estrets que s'han d'aïllar.

Renfe insisteix que, tot i les afectacions, "sempre hi ha una garantia de desplaçament" perquè o bé t'has d'esperar al següent tren o hi ha un transport alternatiu per carretera. La cancel·lació dels trens, però, pot provocar esperes. Són dies, però, que la demanda cau a la meitat, segons Renfe.

 

ARXIVAT A:
Transport públicCoronavirus Mobilitat
Anar al contingut