El cap de bombers voluntaris de el Pont de Suert, José Miguel Ruach, entregant la renúncia de 12 bombers a l'alcalde de el Pont de Suert, José …
El cap de bombers voluntaris de el Pont de Suert, José Miguel Ruach, entregant la renúncia de 12 bombers a l'alcalde de el Pont de Suert, José Antonio Troguet. Imatge del 30 de juny del 2017. (horitzontal)

Unes 500 persones tallen l'N-230 al Pont de Suert per reclamar més efectius pel Parc de Bombers

ACN El Pont de Suert.-Unes 500 persones, de l'Alta Ribagorça i la Ribagorça aragonesa, s'han manifestat aquest divendres al Pont de Suert per reclamar més efectius pel Parc de Bombers Voluntari i poder garantir totes les sortides. Els manifestants han tallat l'N-230 al seu pas per la localitat, moment que han aprofitat per llegir un manifest reivindicatiu. La manifestació l'ha encapçalat una pancarta on s'hi podia llegir 'Volem Bombers'. Finalitzada la manifestació una representació dels bombers s'han dirigit a l'Ajuntament per entregar la renúncia temporal com a bombers voluntaris. Del total de 15 bombers operatius al Parc del Pont de Suert un total de 12 han presentat la renúncia. El Govern ha garantit que el servei no s'interromprà i que demà al Parc hi haurà bombers voluntaris de la campanya forestal o bombers funcionaris fent hores extres.

A la primera fila de la manifestació, darrera la pancarta, hi havia una representació dels bombers voluntaris en actiu i dels promotors de la creació del Parc de Bombers voluntaris al Pont de Suert.Finalitzada la concentració davant de la plaça de l'església i el tall de carretera, que ha durat una hora, els manifestants s'han dirigit al Parc de Bombers. Els 12 bombers, que han renunciat a seguir prestant els serveis fins que el Govern aporti una solució definitiva, han signat l'acta de renúncia per entregar-la posteriorment a l'Ajuntament.José Miguel Ruach, cap de bombers del Parc del Pont de Suert, ha explicat que seguiran prestant el servei fins aquest divendres a les dotze de la nit. A partir d'aquest moment a disposició del Parc queden 3 bombers voluntaris, que actualment estaven inactius. El Govern ha assegurat que el Parc no es tancarà i la ciutadania i els representants polítics confien que aquest dissabte hi hagi un mínim de 3 bombers vinguts d'altres parcs per prestar el servei.Ruach ha explicat que si la direcció general de Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments els planteja una solució real a la problemàtica de manca d'efectius ells es reincorporaran.Els bombers han esperat fins al darrer moment a prendre aquesta decisió, però vist que no arribava una trucada de la direcció general amb una proposta que garantís efectius al Parc durant la campanya d'estiu, han decidit renunciar al càrrec. Ruah ha dit que no es tracta d'una decisió irrevocable i que si la solució arriba, ells es tornaran a reincorporar.El president del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, Josep Lluís Farrero, ha dit que el Govern li ha afirmat que el servei estarà garantit sigui amb els voluntaris de la comarca o amb bombers vinguts de parcs pròxims.

Anar al contingut