Amalia Payà, regidora del PP de l'Ajuntament d'Alcoi
Amalia Payà, regidora del PP de l'Ajuntament d'Alcoi

Una regidora del PP d'Alcoi diu que la vaga del 8M exclou les "dones reals"

Actualitzat

Polèmica per les declaracions d'una regidora del PP d'Alcoi, Amalia Payà, que en un article publicat al mitjà alcoià "Ara Multimèdia" ha dit que la vaga del 8 de març exclou les dones "reals".

Payà considera que, amb la campanya per l'exercici d'aquesta vaga, en la qual ha participat el partit polític Podem, s'ha apostat per la divisió; l'exclusió de totes les que no se senten identificades amb la ideologia ni els mètodes que impulsa aquest partit.

 

"Aquest 8 de març, un dia per a la reivindicació dels drets de les dones, està marcat per la divisió. Aquest any no hi ha consens."

 

Amalia Payà considera que la vaga la impulsen i hi donen suport "elits feministes" que deixen de banda "les dones reals amb problemes reals", que són totes les que, tot i haver-hi una vaga convocada, no poden deixar de fer la seva feina perquè són autònomes o perquè han de cuidar els seus fills, nets o persones grans, i no poden deixar de fer-ho per qualsevol motiu.

També ha afirmat que la plataforma 8M proposa una vaga que "de manera malintencionada i amb l'objectiu d'agitar la societat, crida a la rebel·lió i vol trencar el model de societat occidental", que, segons considera, és el que garanteix de la millor manera els drets de les dones.

 

"Va més enllà de l'absentisme laboral i la reivindicació universal."

 

Després d'analitzar a partir de quines mesures es fa la vaga (és laboral, educativa, s'insta a no consumir productes femenins i a no pagar per cap servei, etc.), considera que no són propostes que reivindiquin la igualtat i els drets de les dones.

 

"La igualtat real no s'aconsegueix amb una vaga salvatge i proclames feministes que pretenen aniquilar un model de societat i substituir-lo per un altre en què, a més a més, s'imposin les dones. No, això és polititzar, agitar la societat, polititzar el feminisme, avançar l'enfrontament entre sexes."

 

Ha explicat que la solució per a la igualtat entre homes i dones és la conciliació de la vida familiar i professional "entesa com l'equilibri en les diferents dimensions de la vida, amb la finalitat de millorar el benestar, la salut i la capacitat de treball personal", i que la conciliació és responsabilitat social d'homes, dones, empreses i institucions.

 

"S'han de reivindicar els nostres drets des de la unitat i el seny. Treballar, vigilar el compliment d'un marc normatiu que garanteixi la igualtat de tractament i d'oportunitats, la igualtat salarial, i que promogui l'aboliment de la violència contra les dones."

ARXIVAT A:
Feminisme8M
Anar al contingut