Una presa condemnada per avortar mor emmanillada en un hospital de Buenos Aires
Una presa condemnada per avortar mor emmanillada en un hospital de Buenos Aires
Buenos Aires

Una dona condemnada per avortar mor emmanillada en un hospital de Buenos Aires

La dona havia entrat a la presó perquè presumptament va tenir un avortament espontani i la van culpabilitzar de la mort del seu fill

RedaccióActualitzat

Una dona de 40 anys ha mort emmanillada al llit en un hospital prop de Buenos Aires esperant que li salvessin la vida. Feia quatre anys que era a la presó perquè presumptament va tenir un avortament espontani i la van culpabilitzar de la mort del seu fill. El fetus tenia 5 mesos. L'acusació va ser d'homicidi agreujat pel parentiu.

Després de la sentència, Patricia Solorza, així es deia la dona, va demanar un arrest domiciliari però no l'hi van concedir. Ella havia reclamat aquesta solució perquè era mare de tres fills, un d'ells amb una deficiència.

Per això també havia acceptat un judici abreviat per tornar amb ells al més aviat possible, però no li va servir de res.
 

 

Vuit anys de presó

Així que després del judici va arribar a la Unitat Penitenciària 47, del Complex de San Martín, prop de Buenos Aires. Era el 2015, i hi havia de passar els pròxims vuit anys de la seva vida.

En el penal formava part de l'equip de rugbi i participava en el taller de disseny tèxtil de l'agrupació "Jo no vaig ser". Això l'ajudava a passar el temps i a socialitzar-se.

 

Però Patricia Solorza ha mort per desídia de les autoritats. Va emmalaltir en contraure una peritonitis i a la presó la van ignorar fins que la infecció es va generalitzar. Aleshores ja era massa tard i va agonitzar durant diversos dies després de tres operacions. Finalment va morir emmanillada al llit i custodiada per la policia.

ARXIVAT A:
Avortament
Anar al contingut