Rescaten una nena de 6 anys després de 7 hores sota la runa a Gaza
La Suzy, una nena de 6 anys rescatada d'entre la runa on ha passat hores atrapada a Gaza
Gaza

Una nena de 6 anys, rescatada a Gaza després de 7 hores sota la runa per un atac aeri

En el bombardeig també han mort la seva mare i els quatre germans

RedaccióActualitzat

"Al·là és gran" és el crit que s'ha sentit a la ciutat de Gaza quan els equips de rescat han recuperat amb vida una nena de només 6 anys d'entre la runa.

Suzy Eshkuntana ha sobreviscut a un atac aeri de les forces israelianes en què han mort la mare i els quatre germans de la nena. Només n'han sortit vius ella i el seu pare Riyad, que s'ha retrobat amb la filla a l'hospital. 

"Perdona'm, filla meva. M'has cridat que vingués, però no podia", es lamentava el pare, hospitalitzat a la mateixa habitació que la filla. El fotògraf Mohammed Salem ha captat els moments per a l'agència Reuters. 

Rescaten una nena de 6 anys després de 7 hores sota la runa a Gaza
En Riyad, pare de la nena, s'ha trobat amb la filla a l'hospital (Reuters/Mohammed Salem)


La nena ha passat 7 hores entre la runa. Estava coberta de pols i gairebé no li quedaven forces per aguantar el cap. Una ambulància l'ha portat a l'Hospital Shifa, on hi havia parents esperant tenir notícies de la família i on s'ha confirmat la defunció dels dos germans, dues germanes i la mare de la Suzy. 

Els raigs X han confirmat que, malgrat les contusions, la menor no tenia ferides de gravetat.

Rescaten una nena de 6 anys després de 7 hores sota la runa a Gaza
Un sanitari fent cures a la Suzy, la nena de 6 anys supervivent d'un bombardeig a Gaza (Reuters/Mohammed Salem)
Rescaten una nena de 6 anys després de 7 hores sota la runa a Gaza
La Suzy es recupera a l'hospital, on han confirmat que no té lesions greus (Reuters/Mohammed Salem)

El pare ha explicat que la família es considerava segura malgrat els bombardejos, perquè hi havia metges vivint al mateix edifici. Als fills els havien fet anar junts a la mateixa habitació, la que creien que era més segura.

"Just abans de l'explosió, érem al menjador i les nenes se n'anaven a dormir", ha explicat l'home, que ha narrat com "sobtadament, un coet estrany, com de foc i flames, ha destruït dues parets".

Tant ell com la seva dona han corregut cap on hi havia les criatures, quan han rebut l'impacte d'una segona explosió, que ha ensorrat el sostre.

"Jo tenia una mà sota un pilar, i una cama sota un altre pilar. Estava en mala posició. He sentit el meu fill Zain cridant 'pare, pare'. La veu estava bé, però no m'he pogut girar a mirar-lo perquè estava atrapat", ha afegit.

En Zain, però, no va sortir-se'n. Ni la Dana ni la Yehya, les altres germanes. En Riyad i la Suzy són els únics supervivents de l'atac. Aquest dilluns els han enterrat.

Rescaten una nena de 6 anys després de 7 hores sota la runa a Gaza
Al lloc on hi havia l'edifici on vivien la Suzy i la seva família ara només hi queda runa (Reuters/Mohammed Salem)


Bombers, policies i veïns s'han aplegat per buscar supervivents d'un atac que va passar aquest diumenge i que, segons les fonts oficials, ha causat 42 morts, entre els quals 10 menors. En l'última setmana, els bombardejos a Gaza han provocat 200 víctimes mortals.

Israel afirma que el blanc dels atacs són objectius de Hamas, el moviment islamista que controla la franja de Gaza i que, juntament amb altres organitzacions, ha disparat més de 3.300 coets contra ciutats israelianes, segons les autoritats. El balanç oficial és de 10 morts, inclosos 2 menors.

 

En un primer moment, el pare de la Suzy estava massa dèbil per fer notar als equips de rescat que continuava viu. Al cap d'una hora i mitja van tornar a passar pel mateix lloc i, llavors sí, va poder demanar ajuda.

Des de l'hospital, ha explicat que el rescat de la seva filla l'ha ajudat a voler continuar viu:

"Estava ple de ràbia, però, quan vaig saber que una de les meves filles estava viva, vaig donar les gràcies a Déu perquè aquesta nena podia capturar, ni que fos una mica, el somriure de les meves filles, perquè és la seva germana."


Dels 2 milions de palestins que viuen en aquesta franja de 40 quilòmetres de llarg per 10 d'ample, un 40% són menors de 14 anys. I també són 14 anys exactes de bloqueig d'Israel, que ha deixat el sistema sanitari sense els mínims necessaris per poder cobrir les necessitats en temps normals.
 

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut