Detall dels jocs de la marca 'Mira, Pensa, Recorda' que impulsa l'associació Ajudam-Predegent de Santa Coloma per ajudar gent gran am…
Detall dels jocs de la marca 'Mira, Pensa, Recorda' que impulsa l'associació Ajudam-Predegent de Santa Coloma per ajudar gent gran amb deteriorament cognitiu lleu. Imatge d'arxiu (horitzontal)

Una entitat social de Santa Coloma crea una línia de jocs específica per a l'estimulació cognitiva de la gent gran

Actualitzat

ACN Santa Coloma de Gramenet.-L'entitat social Ajudam-Predegent, que treballa des de fa una dècada per millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen un deteriorament cognitiu lleu, ha llançat al mercat una línia de jocs específica per a la gent gran, amb el nom 'Mira, Pensa, Recorda', que vol definir un nou concepte en relació al joc de taula tradicional i adaptant les característiques i continguts al públic adult i "sense infantilitzar". Aquesta setmana es posen a la venda els dos primers productes, un trencaclosques i el joc de taula 'El tast de la memòria', que compta amb la col·laboració del Campus de l'Alimentació que la UB té al recinte de Torribera de Santa Coloma de Gramenet.

Amb tot, l'objectiu del projecte és ajudar en el procés de la malaltia i en definitiva millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen aquest deteriorament cognitiu, així com dels seus familiars i cuidadors. Els jocs que s'han ideat pretenen aportar al mercat nou material "modern, de qualitat, digne i de contingut real". A més, la nova marca busca aliances amb compromís social i per a la creació dels productes compta amb la col·laboració de la Fundació Tallers.A nivell local, una desena d'establiments de Santa Coloma de Gramenet, on neix la iniciativa, ja s'han ofert com a punt solidari de venda. Els productes també estan disponibles a través d'una botiga online i s'han iniciat contactes amb col·legis professionals vinculats a l'àmbit de la salut per facilitar la distribució a tot el país.

Anar al contingut