Barcelona

Una enquesta de la UOC revela que Catalunya votaria "sí" a la independència en un referèndum

Una enquesta de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) feta a 2.600 persones revela que el 50,3% dels enquestats votaria "sí" a la independència de Catalunya en un referèndum. El 17,8% hi votaria en contra, el 24,6% s'abstindria i el 7,2% no ho sap o no respon. Tot i això, el president de CiU, Artur Mas, ha afirmat que, en el cas hipotètic que es convoqués un referèndum d'autodeterminació a tot Catalunya, el "sí" a la independència només guanyaria si la participació fos baixa.

Actualitzat
Per comarques, les gironines i les centrals són les més sobiranistes. L'abstenció seria més alta a l'àrea metropolitana de Barcelona i entre els nascuts a la resta d'Espanya o fora d'Europa. L'estudi també recull que el 70% dels enquestats creu que han de prevaldre els principis democràtics en el cas que una decisió entrés en conflicte amb les lleis establertes. L'enquesta es va fer després del 13 de setembre, el dia en què Arenys de Munt va fer la consulta sobiranista.

Mas diu que el "sí" a la independència només guanyaria amb baixa participació

El president de CiU, Artur Mas, ha afirmat que, en el cas hipotètic que es convoqués un referèndum d'autodeterminació a tot Catalunya, el "sí" a la independència només guanyaria si la participació fos baixa. "El que nosaltres tenim detectat -ha explicat Mas- és que amb nivells de participació no gaire alts podria guanyar el 'sí', però a mesura que creixés la participació s'aniria inclinant cap al 'no'." Segons Mas, "hi ha un sentiment creixent de força gent a Catalunya, entre una certa indignació i una sensació que Catalunya no avança com hauria d'avançar, que el tracte que rep dels governs espanyols no és el que hauria de ser". No obstant això, ha subratllat que "la prioritat i la urgència en aquest moment és donar la volta a la situació econòmica del país".
Anar al contingut