Un any dels fets que van originar la campanya #MeToo

Una de les figures clau del MeToo a la Xina, detinguda per "atiar protestes"

Se sospita que Huang Xueqin va ser detinguda per donar veu a les protestes de Hong Kong

Actualitzat

Les autoritats de la Xina han detingut la periodista Huang Xueqin, una de les figures del moviment MeToo en el gegant asiàtic, segons ha denunciat aquest dijous l'organització no governamental Human Rights Watch (HRW).

Huang Xueqin està detinguda per la policia de Guangzhou des del 17 d'octubre sota la sospita d'"atiar disputes" i "alteració de l'ordre públic i provocar altercats", ha dit Yaqiu Wang, investigadora d'HRW per a la Xina.

En un missatge publicat en el seu compte a Twitter, Yaqiu ha ressaltat que Huang ha jugat un paper important en el moviment MeToo a la Xina i recentment ha escrit sobre les protestes a Hong Kong.

 

 

La periodista va viatjar recentment a Hong Kong, segons els seus articles a Hong Kong Matters, des d'on va informar sobre les protestes. Prèviament va informar sobre el MeToo i va parlar de les seves experiències com a víctima d'assetjament sexual a una agència de notícies xinesa.

Així mateix, va obrir un bloc a l'aplicació de missatgeria xinesa WeChat en què va realitzar sondejos sobre l'assetjament laboral al país i va publicar les seves conclusions, tal com ha recollit l'agència de notícies Reuters.

 

ARXIVAT A:
Xina
Anar al contingut