janquim / Barcelona

Una aplicació de La Caixa permet pagar factures amb la càmera dels mòbils

Una persona que ha fet una transacció comercial agafa la factura que li lliuren i fotografia el codi amb la càmera del seu mòbil. Tot seguit, es fa el pagament. Potser un dia això sigui ben comú, però de moment fa falta que aquesta persona tingui un compte a La Caixa, l'entitat que ha afegit recentment aquesta opció al seu paquet d'aplicacions per a mòbil.

Actualitzat
De moment, només és possible amb aparells iPhone 3G i iPhone 4. Però tard o d'hora arribarà als altres "telèfons intel·ligents" que hi ha al mercat perquè aquesta és la línia que ha seguit fins ara l'àrea de mòbils de La Caixa. Ara com ara és l'única entitat financera d'Espanya que ha posicionat les seves aplicacions en totes les botigues virtuals (Apple, BlackBerry, Movistar, Palm, Nokia, Vodafone, Android...). A més, té la seva "store" mòbil, on ofereix més de trenta-sis aplicacions diferents, una quantitat que s'ampliarà perquè es va actualitzant amb força periodicitat.

Si a algú li sembla un servei minoritari, les dades que La Caixa exposa ho desmenteixen: l'any 2010 es va tancar amb més de sis-cents mil clients en la línia mòbil.

Les seves aplicacions permeten per exemple enviar diners de mòbil a mòbil, sense necessitat de conèixer el número de compte del receptor, fer servir el mòbil com a entrada per accedir a un espectacle, si s'ha adquirit aquest dret amb ServiCaixa (i si la sala en concret disposa dels lectors adequats) o el pagament de rebuts i matrícules d'estudis.

Una aplicació basada en la realitat augmentada ajuda a localitzar les oficines d'aquesta entitat però també situa els teatres i cinemes després de comprar una entrada.

La importància del mòbil en aquest tipus de serveis creix força de pressa i les previsions són que la corba es mantingui. Aquesta entitat ja ha dut a terme amb resultats positius un assaig de pagament amb mòbil als comerços, una prova pilot d'interès mundial que s'ha fet a Sitges.
Anar al contingut