Barcelona

Un vídeo dels U2 ubica Salamanca a la carretera entre el Port del Comte i Solsona

El grup U2 ha triat Barcelona per donar el tret de sortida, al juny, de la gira mundial "360º" amb motiu del seu últim treball, "No Line on the Horizon". Sembla que a la banda irlandesa li agrada Catalunya perquè els seus paisatges apareixen al videoclip de la cançó "Winter", que no està inclosa al nou disc. Les imatges mostren el viatge d'un motorista des de París fins a Cadis, que creua la frontera i passa per Catalunya. Quan el protagonista circula per la carretera que va des del Port de Comte fins a Solsona, hi apareix un cartell informatiu que indica que Salamanca és a 43 quilòmetres.

Actualitzat
Al videoclip s'hi poden identificar indrets molt coneguts, com el massís del Canigó, la carretera que serpenteja i que creua la frontera, i una imatge espectacular del pantà de la Llosa del Cavall. El motorista agafa la carretera que va del Port del Comte, a Solsona i, de sobte, apareix el cartell que situa Salamanca a 43 quilòmetres escassos.

No hi ha gaire justificació per a l'error. I és que la ciutat castellana no és dins de la ruta lògica que hauria de fer el motorista per anar des de la frontera francesa fins a Cadis. Una possibilitat és que els responsables de grafisme del videoclip hagin confós Salamanca amb la localitat bagenca de Talamanca, propera a Manresa. Des de Solsona fins a aquest municipi hi ha uns 50 quilòmetres, una distància similar a la que apareix al cartell indicatiu al videoclip.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut