Barcelona

Arriba a les botigues l'últim disc d'U2, "No line in the horizon"

Arriba a les botigues de tot el món "No line on the horizon", el nou disc del grup irlandès U2. Després de prop de cinc anys, la banda irlandesa reprèn la seva carrera discogràfica i publica el seu dotzè treball, on han intentat traspassar l'horitzó, i és que segons va assegurar el mateix The Edge, el guitarrista del grup, "aquest podria ser el nostre millor àlbum".

Actualitzat
Per fi aquest dimarts els incondicionals trobaran a les botigues el nou disc, el dotzè d'estudi, dels aclamats U2. Cinc anys després de "How to dismantle an atomic bomb", del qual es van vendre nou milions d'exemplars a tot el món, la banda irlandesa vol traspassar tots els límits, o horitzons, amb "No line in the horizon". Produït per Brian Eno, Danny Lanois i Steve Lillywhite, el treball ha tingut una gestació complicada, ja que inicialment el produïa el nord-americà Rick Rubin, però no es van entendre i els irlandesos van decidir finalment recórrer als seus productors de sempre, que també han participat en la composició d'alguns dels temes, un fet insòlit tractant-se dels irlandesos.

La gravació va començar el 2007 a la ciutat marroquina de Fes, i va continuar a Dublín, Nova York i Londres. L'àlbum s'obre amb la cançó que li dóna títol, seguida de "Magnificent", "Moment of surrender" i "Unknow caller". "I'll go crazy if I don't go crazy tonight", "Stand up comedy", "Fez - Being born", "White as snow", "Breathe" i "Cedars of Lenanon" completen un disc que, si es tenen en compte els títols i l'habitual compromís de Bono i els seus companys, mira cap al món àrab en alguns moments.

Aquest dimecres es publica a tot el món, però "No line on the horizon" ja fa setmanes que circula per internet després que la filial australiana de la discogràfica Universal el posés a la venda per error durant unes hores. Pel que fa a la gira de presentació, segons avançava el programa d'iCat fm "Tardà Tardà", de Jordi Tardà, la gira europea podria començar a Barcelona, amb dos concerts els dies 29 i 30 de juny, probablement al Camp Nou.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut