Agents policials i judicials davant del local on hi ha hagut un tiroteig mortal, aquest diumenge a Monterey Park, als EUA (Reuters/Mike Blake)

Troben mort el presumpte autor del tiroteig amb 10 morts i 10 ferits a Los Angeles

La policia l'ha trobat a dins d'una furgoneta amb què hauria fugit després del tiroteig a Monterey Park, una ciutat de la rodalia de Los Angeles amb una gran comunitat asiàtica

RedaccióActualitzat

La policia ha trobat mort el presumpte autor del tiroteig que aquest diumenge ha matat deu persones en un local d'oci de Monterey Park, a prop de Los Angeles, als Estats Units.

Segons la policia, després del primer tiroteig a la discoteca, hauria intentat atacar un altre local a Alhambra, al nord de Monterey Park, però dos dels assistents ho haurien impedit i hauria fugit.

Després d'envoltar la furgoneta amb què havia fugit, que la policia ha localitzat a Torrance, a l'altra banda de Los Angeles, hi ha trobat el cos sense vida del sospitós, de 72 anys. Tot apunta que s'hauria suïcidat en veure's envoltat.

Set persones continuen ingressades i es continua investigant el tiroteig, tot i que es descarta que hi pugui haver més autors.

La furgoneta del sospitós envoltada de vehicles blindats, aquest diumenge a Torrance, al sud de Los Angeles (Reuters)

En plena celebració de l'Any Nou xinès

El tiroteig ha passat just després de la celebració de l'Any Nou xinès, una de les més importants que es fan al país i que ha reunit milers de persones a la zona.

Poc abans de dos quarts d'onze, a prop de l'avinguda Garvey de Monterey Park, els testimonis han vist un home amb una arma semiautomàtica i nombrosa munició disparant contra persones.

L'home ha fugit, segons ha informat la policia de Monterey Park, que ha acordonat la zona. En una roda de premsa, aquest diumenge a la tarda, ja han comunicat el seu perfil: "Un home d'origen asiàtic".

No s'ha donat detalls de les possibles motivacions --si coneixia les víctimes i si es tracta d'un delicte d'odi, per exemple--. "La nostra prioritat és arrestar qui ho ha fet, imputar-lo i processar-lo amb tot el rigor de la llei, fos quin fos el seu motiu", ha afirmat el comissari Robert Luna, de Los Angeles.

"Tot és sobre la taula. No sabem si això és específicament un crim d'odi definit per la llei, però qui entra en un saló de ball i dispara a 20 persones?", ha afegit.

El tiroteig ha passat en una zona d'oci on hores abans hi havia hagut les celebracions de l'Any Nou xinès

El tirador ha esgotat els carregadors diverses vegades, però ha estat capaç de carregar l'arma sense oposició. Quan hi han arribat els bombers, ja hi han trobat les deu víctimes mortals i els deu ferits. N'hi ha que estan fora de perill, però d'altres estan en situació crítica.

L'FBI s'ha involucrat en la investigació, i està interrogant testimonis, revisant totes les imatges disponibles i buscant totes les restes que ajudin a localitzar i detenir el sospitós.

La ciutat de Monterey Park, a uns 13 quilòmetres a l'est de Los Angeles, té una gran comunitat asiàtica que representa més del 60% de la població. Hi viuen unes 60.000 persones.

L'actor xinès Simu Liu --protagonista de la pel·lícula de superherois "Shang-Chi y la leyenda de los diez anillos"-- ha destacat que la zona té una gran població d'asiàtics americans, i ha demanat fer una recollida de fons per ajudar les víctimes:

 

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut