París

Un testimoni clau implica Villepin en el "cas Clearstream"

Un testimoni clau ha contradit l'exprimer ministre francès Dominique de Villepin en el judici pel "cas Clearstream", que l'investiga per presumptes calúmnies contra l'actual president, Nicolas Sarkozy. El testimoni és el general Philippe Rondot, l'espia que va haver d'investigar llistes falses de suposats beneficiaris de cobraments il·legals per la venda d'unes fragates a Taiwan a través de l'empresa luxemburguesa Clearstream. Rondot ha afirmat que Villepin i ell van parlar de Sarkozy en les reunions per parlar del cas. També ha assegurat que l'aleshores president, Jacques Chirac, n'estava al corrent i havia ordenat que s'investigués l'afer.

Actualitzat
Philippe Rondot, que va investigar les llistes de presumptes beneficiaris entre el 2003 i el 2004, ha afirmat davant del jutge que Villepin sabia des de l'any 2004 que el nom de Sarkozy, aleshores ministre de l'Interior, sortia a unes llistes que, posteriorment, es va demostrar que eren falses. Segons el general, tots dos van comentar aquest fet i també n'estava al cas l'aleshores president, Jacques Chirac. Villepin ha negat totes dues coses en el judici.

Segons l'espia, Villepin li va demanar que no n'informés l'aleshores ministra de Defensa, Michèle Alliot-Marie.

En el moment dels fets, Villepin i Sarkozy es disputaven el lideratge de la dreta francesa i la candidatura de presidenciable per les eleccions del 2007. L'exprimer ministre s'ha declarat innocent i atribueix el judici a una obsessió de Sarkozy.
Anar al contingut