Un Sónar purament electrònic: Bicep, Peggy Gou i Amelie Lens, al cartell del 2023

El festival avança els primers 66 artistes de l'edició d'aquest any i presenta la campanya del 30è aniversari

Actualitzat

El Sónar escalfa motors per a la seva cita del 2023, una edició molt especial, en què se celebrarà el 30è aniversari del festival. L'organització ha anunciat aquest dijous els primers noms, amb caps de cartell com Bicep, Peggy Gou, Amelie Lens i The Blessed Madonna, que exemplifiquen la voluntat d'aquesta edició: fer una oda a la cultura de club i la figura del DJ, amb un cartell purament electrònic.

El festival, que es farà del 15 al 17 de juny, renova el format i els espais a Sónar de Dia i Sónar+D, que oferirà més serveis i comoditats a professionals i públic.

També s'ha fet pública la imatge d'enguany, amb un impactant vídeo creat amb intel·ligència artificial que fusiona totes les campanyes dels anys anteriors.


Sergio Caballero, codirector del Sónar, ha explicat que el festival ha revisitat les campanyes de tots aquests anys mitjançant l'aplicació de la Intel·ligència Artificial.

"Aquesta IA ha realitzat 29 entrenaments utilitzant, en cadascun d'ells, una de les campanyes gràfiques presentades al llarg de la història del festival. La IA, a la recerca d'aconseguir la capacitat de generar imatges que podrien encaixar amb cadascuna d'aquestes campanyes, s'entrena i genera multitud d'imatges prova/error."


Avancen els primers 66 artistes

El festival ha explicat que s'entrecreuaran reconegudes figures i nous artistes. Alguns dels noms anunciats són: Bicep, Claraguilar, Fever Ray, Peggy Gou, Solomun, Oneohtrix Point Never, Amelie Lens, Honey Dijon, Laurent Garnier, Shygirl, Richie Hawtin, The Blessed Madonna, Max Cooper, Kode9, Logic1000, Erika de Casier, Ryoji Ikeda o Lucrecia Dalt.

També hi haurà unions audiovisuals de la mà del compositor i pianista Carles Viarnès i la visualista Alba G. Corral, així com del duo barceloní Desert, que col·laborarà amb l'estudi creatiu Hamill Industries.

Enric Palau, codirector del Sónar, ha explicat: "El 30è aniversari del festival comptarà amb un line-up purament electrònic, que vol celebrar la cultura de club, la figura del DJ com a vehicle cultural del nostre temps i la diversitat de sons que protagonitzen el panorama musical electrònic actual". Ha remarcat que hi haurà "una àmplia representació d'artistes emblemàtics i amb algunes de les figures més candents de l'electrònica de ball actual".

 

ARXIVAT A:
Sónar
Anar al contingut