El petit mussol Rockefeller, descobert en l'arbre de Nadal més famós de Nova York (Reuters / Ravensbeard Wildlife Center)
El petit mussol Rockefeller, descobert en l'arbre de Nadal més famós de Nova York (Reuters / Ravensbeard Wildlife Center)
Nova York

Un petit mussol, la sorpresa amagada en l'arbre de Nadal del Rockefeller Center

L'animaló, batejat com a "Rockefeller", es troba bé de salut tot i que portava tres dies sense menjar ni beure

Actualitzat

El famós arbre de Nadal del Rockefeller Center de Nova York tenia un "regal" amagat. Entre les branques de l'avet hi havia un petit mussol que va recórrer més de 270 quilòmetres per carretera durant més de dos dies, des de la localitat d'Oneonta fins al centre de Manhattan.

Els professionals encarregats de l'arbre van trobar l'animaló, batejat com a "Rockefeller", i el van traslladar al Ravensbeard Wildlife Center, un centre per a aus. L'ocell, que fa poc més de 12 centímetres, es troba en bones condicions, tot i que portava tres dies sense menjar ni beure.

 

El mussol Rockefeller té una mida d'uns 12 centímetres i va viatjar més de 270 quilòmetres ocult en un avet
El mussol Rockefeller té una mida d'uns 12 centímetres i va viatjar més de 270 quilòmetres ocult en un avet (EFE / Ravensbeard Wildlife Center)

 

El compte del Rockefeller Center a Twitter ha informat que l'ocell està "una mica decebut que les seves vacances a la gran ciutat s'hagin acabat" i ha rebut "un certificat de bona salut":

 

 

 

En un escrit a la pàgina de Facebook de la institució, s'explica que se l'ha alimentat amb fluids i ratolins perquè pugui recuperar-se ràpidament. El missatge s'ha compartit més d'11.000 vegades i ha recaptat més de 7.000 dòlars.

 

 

En un comentari, el centre informa que Rockefeller és un mussol adult de l'espècie Saw-whet i explica que són unes aus que "busquen una parella nova cada any i és resilient buscant llocs segurs". És per això que, molt probablement, quan s'hagi recuperat l'alliberaran al mateix centre.

Al cap d'unes hores, a la web de l'organització, la seva presidenta, Ellen Kalish, explica que Rockefeller es troba bé i, després de fer-li radiografies, s'ha vist que no té problemes de salut. "Es quedarà amb nosaltres uns dies més mentre vigilem la seva salut i el tornem a un pes adequat".

 

Quan el van trobar, el mussol estava en bones condicions, malgrat haver passat tres dies sense menjar ni beure
Quan el van trobar, el mussol estava en bones condicions, malgrat haver passat tres dies sense menjar ni beure (EFE / Ravensbeard Wildlife Center)

 

Els representants del Rockefeller han explicat al diari "New York Post" que cada any l'arbre s'inspecciona abans de traslladar-lo a Nova York, però sovint hi ha ocells que "acaben fent el viatge" fins a Manhattan per sorpresa.

Per ara, el mussol Rockefeller ha tingut més protagonisme que no pas l'arbre de 22 metres que es va instal·lar la setmana passada a Manhattan i que ha estat motiu de burla a les xarxes socials pel seu fullatge irregular.

 

Expectació a Nova York el dia que es va instal·lar el tradicional arbre de Nadal al Rockefeller Center
Expectació a Nova York el dia que es va instal·lar el tradicional arbre de Nadal al Rockefeller Center (EFE / Peter Foley)

 

 

ARXIVAT A:
Nadal
Anar al contingut