Barcelona

Un informe del PSC planteja canvis organitzatius i de missatge per combatre l'abstenció i la davallada de vots

L'executiva del PSC es planteja reaccionar davant la davallada electoral a partir d'un informe intern del partit sobre els resultats en les últimes eleccions catalanes. En aquest sentit, vol fer canvis en el missatge i en l'organització del partit per arribar a més sectors socials. El portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha presentat un document de treball a l'executiva del partit per iniciar un procés de reflexió interna que permeti renovar el discurs dels socialistes catalans i millorar la seva organització per evitar l'abstenció i la minva electoral que ha patit el PSC. Els socialistes catalans asseguren que volen "connectar més" amb la societat i estar "més atents" a les demandes socials.

Actualitzat

El document que ha presentat el portaveu socialista es basa en un decàleg de reflexions i unes 45 iniciatives concretes, que seran debatudes en el partit amb la vista posada en el congrés que el PSC celebrarà l'any que ve i que han de servir de contribució a la ponència marc.

Iceta ha explicat que els preocupa "de forma molt important el fenomen de l'abstenció i el retrocés electoral" que ha tingut el PSC en els últims comicis. La solució és, segons el dirigent socialista, aconseguir un partit "més gran, més actiu i més dinàmic". 

El PSC també es proposa potenciar els instruments del partit a internet perque consideren que és una bona via per fomentar la connexió amb nous sectors socials.

Entre les prioritats que l'informe presentat per Iceta marca per al partit, hi ha donar noves respostes a l'increment de la precarietat laboral, l'habitatge o els nous tipus de jubilats i prejubilats.

"Es tracta de donar un nou impuls al partit", ha dit Iceta, i considera que les eleccions municipals del maig són un bon moment per acostar el partit a la societat i incrementar les "complicitats" amb els diferents sectors socials.

El portaveu del PSC ha explicat que el debat sobre els canvis organitzatius que pugui requerir aquesta revitalització del partit està ajornat fins al congrés que el PSC celebrarà l'any que ve.

Anar al contingut