Dues persones moren pel virus del Nil, en el pitjor brot que hi ha hagut a Espanya

Un home de 77 anys i una dona de 85 són les primeres morts del brot a Sevilla

RedaccióActualitzat

Andalusia està combatent la pandèmia de coronavirus, i alhora ha de fer front a un brot del virus del Nil, el més virulent registrat a Espanya des que se'n tenen registres.

Ja són dues les morts per aquest virus, les dues a Sevilla. Un home de 77 anys, veí de La Puebla del Río, i una dona de 85 anys. Tots dos eren a l'UCI.

El mosquit comú n'és el transmissor, i les altes temperatures i la humitat n'han afavorit la proliferació.

Hi ha una trentena de persones hospitalitzades. La mitjana d'edat dels afectats és d'uns 60 i la majoria són homes.

Rocío Hernández, directora del districte sanitari d'Aljarafe, ha explicat que si bé a Andalusia no n'hi havia hagut cap brot fins ara amb tants afectats, sí que n'hi ha hagut en països com Romania i Grècia.

En el 80% dels afectats, el virus del Nil Occidental es passa de manera asimptomàtica. Menys de l'1% té símptomes greus, amb febre alta, meningitis i altres manifestacions.

Un treballador fumigant (María José López / Europa Press)

No hi ha vacuna ni tractament; només se'n poden tractar els símptomes, però no es transmet entre persones.

La principal mesura de prevenció és evitar les picades de mosquits. És per això que es recomana fer servir mosquiteres i repel·lents, i evitar les zones humides i estar a l'exterior sense protecció.

A més, la Junta d'Andalusia ja ha fet fumigacions a La Puebla del Río i la veïna Coria del Río, i n'ha autoritzat a altres municipis de manera preventiva.

Com que les picades de mosquits també poden infectar els ocells i els cavalls, s'ha establert un sistema de vigilància que s'estén a aquestes espècies.

ARXIVAT A:
AndalusiaSalut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut