Estrasburg

Un centenar de detinguts en els enfrontaments entre la policia i els anti-OTAN

L'Aliança Atlàntica commemora el seu 60 aniversari amb una cimera que comença aquest divendres a la ciutat francesa d'Estrasburg i a l'alemanya de Kehl. Durant la trobada, es discutirà sobre l'enviament de més tropes a l'Afganistan i el restabliment de les relacions amb Rússia. Sobre la taula també hi haurà altres temes, com el retorn de França al comandament integrat de l'OTAN o l'ampliació a Croàcia i Albània. La policia, que ha blindat les dues ciutats per controlar les manifestacions previstes, no ha pogut evitar els primers incidents.

Actualitzat
Aquest dijous, s'han viscut a Estrasburg enfrontaments entre centenars de militants anti-OTAN i la policia que van acabar amb un centenar de detinguts. La policia va utilitzar gasos lacrimògens i pilotes de goma contra els manifestants, que van cremar contenidors i van llançar pedres contra les forces de seguretat.

Els incidents es produeixen just unes hores abans que comenci la cimera que commemora els 60 anys de l'Aliança Atlàntica i que reunirà molts dels líders mundials que aquest dijous participaven en la reunió del G-20 a Londres. Per garantir la seguretat, s'han desplegat més de 25.000 agents de diferents cossos i s'ha blindat el centre d'Estrasburg amb una anomenada "zona roja" a la qual fins i tot els veïns tenen dificultat per accedir.

La cimera de l'OTAN tindrà sobre la taula qüestions com ara l'estratègia a seguir per l'Afganistan, el retorn de França o l'ampliació a Croàcia i Albània. També hi haurà temps per a reunions bilaterals com la que està previst que mantinguin el president francès, Nicolas Sarkozy i el dels Estats Units, Barack Obama.
Anar al contingut