Els carrers buits de Wuhan, una ciutat amb 11 milions d'habitants, el gener del 2020

Un any del confinament de Wuhan: així va començar l'intent de contenir la Covid

La ciutat xinesa de Wuhan, considerada l'epicentre de l'epidèmia, va confinar 11 milions d'habitants durant dos mesos i mig per mirar de frenar l'expansió del coronavirus

RedaccióActualitzat

Ara fa un any, el 23 de gener, va passar allò que fins aleshores semblava impensable en ple segle XXI: la ciutat xinesa de Wuhan, on es va detectar per primer cop el nou coronavirus, va confinar 11 milions d'habitants per mirar de frenar una pandèmia que finalment ha sacsejat tot el món.

11 milions de persones tancades a casa, sense poder-ne sortir, per evitar la trasmissió del SARS-CoV-2. 76 dies de confinament draconià que van deixar els carrers buits i una ciutat desèrtica en una imatge de ciència-ficció que setmanes més tard es va produir també arreu del món. I és que, pràcticament dos mesos després, el 13 de març, es decretava l'estat d'alarma a Espanya i hi començava també el confinament.

El corresponsal de TV3 a la Xina, Francesc Canals, ha tornat a Wuhan en el primer aniversari d'aquest confinament. Hi ha trobat una ciutat completament lliure de casos de Covid i plena de vida, però on tot es veu sovint encara des de darrere d'una mascareta.



Les ferides emocionals, socials i econòmiques d'aquell confinament a Wuhan, però, encara són profundes, tal com explica Francesc Canals en aquesta crònica:


Fa un any, i ara

Aquestes eren algunes de les imatges del confinament de Wuhan, ara fa un any:

Desinfecció als carrers de Wuhan, el 2020 (Reuters)
Llits plens de persones amb Covid a Wuhan, ara fa un any (Reuters)
La Xina va aixecar en només 8 dies un hospital per atendre malalts de Covid a Wuhan (Reuters)

Aparentment, però, Wuhan ha recuperat la normalitat. Els carrers tornen a estar concorreguts i els locals estan plens. Aquestes són algunes imatges de Wuhan, un any després.

Els carrers de Wuhan, transitats de nou, un any després de confinament (EFE)
Concert en un bar de Wuhan, aquest 23 de gener (EFE)
Una parella passeja amb mascareta pels carrers de Wuhan (EFE /Roman Pilipey)
ARXIVAT A:
XinaCoronavirus
Anar al contingut