El Mont Blanc, el punt més alt dels Alps (Wikimedia Commons/Yann Forget)
El Mont Blanc, el punt més alt dels Alps (Wikimedia Commons/Yann Forget)

Un alcalde fa pagar 15.000 euros a qui pugi al Mont Blanc per sufragar-ne el funeral

En un moment en què la sequera, la calor i els despreniments de roques fan molt perillosa l'ascensió al Mont Blanc, un alcalde francès vol cobrar als qui juguen a la "ruleta russa" pujant a la muntanya

Actualitzat

"Volen fer el cim amb la 'mort a la motxilla', molt bé! Doncs cobrem-los per endavant el cost del rescat i l'enterrament"

A Jean-Marc Peillex, alcalde de Saint-Gervais-les-Bains i conseller del Departament del Mont Blanc, se li ha acabat la paciència amb els excursionistes que pugen al Mont Blanc sense fer cas de les recomanacions que ho desaconsellen pel perill de despreniments de roques.

És per això que ha anunciat que cobrarà una fiança de 15.000 euros per als qui desafiïn el perill de pujar a una de les muntanyes més populars d'Europa. Aquests diners, segons assegura Peillex, són un dipòsit per cobrir les despeses d'un possible rescat (10.000 euros) i un hipotètic enterrament (5.000 euros):

"És inadmissible que sigui el contribuent francès qui hagi de fer-se càrrec d'aquestes despeses"

En un comunicat que ha penjat al seu compte de Twitter, Peillex escriu: "Encara hi ha ximples candidats a la mort que volen accedir al cim del Mont Blanc" i que, per tant, "a partir d'ara, les accions han de substituir les recomanacions".


L'alcalde assegura que les recomanacions que ha fet la prefectura de l'Alta Savoia i l'Ajuntament de Saint Gervais són clares i que la sequera, el període de canícula i les caigudes de roques fan extremadament perillosa l'ascensió al Mont Blanc per la ruta del Goûter.

"Davant d'aquest menyspreu, el municipi de Saint-Gervais pensa prendre mesures adaptades a la inconsciència d'alguns i als riscos que obliguen a prendre als socorristes"

La ruta d'ascens al Mont Blanc pel Couloir de Goûter
La ruta d'ascens al Mont Blanc pel Couloir de Goûter (Wikimedia Commons/Anthospace)

Cancel·lacions de rutes pel despreniment de roques

La calor i la sequera estan fonent la neu de les glaceres del Mont Blanc i causen despreniments de roques a una de les muntanyes més emblemàtiques dels Alps.

Davant d'aquest efecte de la crisi climàtica que fa molt més perilloses les ascensions al cim més alt de la Unió Europea, la setmana passada, diverses empreses de guies de muntanya van cancel·lar les rutes per la via més habitual, el Couloir du Goûter.

Malgrat aquests riscos, molts excursionistes no fan cas de les recomanacions i continuen intentant pujar al Mont Blanc. L'alcalde de Saint-Gervais-les-Bains lamenta les "desenes de pseudoalpinistes", com diu, que juguen a la "ruleta russa" pujant a la muntanya.

Per Peillex, la posició davant la crisi climàtica no poden ser "l'estupefacció o la resistència" sinó que l'única resposta ha de ser "respectar i escoltar la muntanya".

 

ARXIVAT A:
Medi ambientFrançaCrisi climàtica
Anar al contingut