Soldats ucraïnesos a Kúpiansk a mitjans de juliol

Ucraïna evacua el districte de Kúpiansk per l'avanç de les tropes russes

Van recuperar la zona al setembre, però des de llavors ha estat sotmesa a atacs russos contínuament. Es calcula que hi ha unes 11.000 persones

Actualitzat

Les autoritats ucraïneses han començat a evacuar prop d'onze mil persones, entre les quals sis-cents nens, del districte de Kúpiansk, a Khàrkiv, una zona controlada per Kíiv des del desembre.

La mesura s'estén als territoris més pròxims a la zona de combat i s'adopta davant l'augment dels atacs aeris russos i pel fet que les tropes del Kremlin són cada cop més a prop. Segons el governador imposat per Moscou a Khàrkiv, cinc localitats ja estarien sota control rus i el Kremlin ha dit haver provocat 760 baixes ucraïneses.

A més de la ciutat de Kúpiansk, que abans de la guerra tenia 30.000 habitants, també s'ha donat l'ordre d'evacuació a 36 pobles més. En aquest mapa es pot veure la zona evacuada.

Imatge d'un atac rus a un centre de transfusió de sang a Kúpiansk aquest dissabte (Telegram Zelenski / Reuters)

Kúpiansk va ser un dels districtes que Rússia va ocupar a l'inici del conflicte, però el setembre passat els ucraïnesos la van recuperar durant la contraofensiva de Khàrkiv. Tot i això, des de llavors ha estat contínuament atacada per Moscou i les autoritats ucraïneses n'han recomanat l'evacuació voluntària.

Ara, la situació s'ha agreujat i Rússia ha avançat en aquest front, i per això l'evacuació és obligatòria.

Durant els últims dies, les forces russes han estat informant sobre els seus avenços a Kúpiansk. Tot i això, Ucraïna apunta que la situació és difícil, però que està sota control.

Aeroports tancats a Moscou

També aquest dijous, drons ucraïnesos han obligat a tancar, durant dues hores, dos aeroports al sud de Moscou, els de Domodédovo i Vnúkovo. Segons el Kremlin, també haurien fet front almenys a 11 drons ucraïnesos a la península de Crimea.

A Ucraïna, un atac rus a prop de Zaporíjia hauria provocat víctimes civils, encara que no s'han confirmat les xifres. 

Al front de Bakhmut, a Donetsk, la situació és cada vegada més complicada per ambdós bàndols, que constaten un increment dels enfrontaments. Segons diverses fonts, s'han constatat combats intensos al sud de la ciutat sense avenços i, en canvi, al nord els russos haurien avançat.

 

 

ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
Anar al contingut