UB, UAB i UPF milloren posicions en el rànquing QS d'universitats
L'edifici històric de la Universitat de Barcelona (ACN)

UB, UAB i UPF milloren posicions en el rànquing QS d'universitats

De les 27 universitats espanyoles que apareixen al rànquing, la UB i la UAB són les dues més ben posicionades

Actualitzat

La Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF) escalen posicions en el rànquing universitari QS, que avalua centres universitaris d'arreu del món.

La Universitat de Barcelona puja una posició respecte a l'any passat i se situa com la primera universitat espanyola, al lloc 165. L'Autònoma passa del lloc 193 al 188 i la Pompeu Fabra s'enfila de la posició 298 a la 285. De les 27 universitats espanyoles que apareixen al rànquing, la UB i la UAB són les dues més ben posicionades.
 

Una imatge del campus de la Universitat Autònoma de Barcelona
 

Els QS World University Rankings avaluen la reputació dels centres, que té un pes del 40% en la nota global, però també la contractació dels graduats (10%), les citacions científiques per docent (20%), la ràtio professor-estudiant (20%) i el grau d'internacionalització, tant de professorat (5%) com de l'alumnat (5%).

Segons el rànquing QS, la millor universitat del món és l'Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT), seguit de la Universitat de Stanford, la Universitat de Harvard, la Universitat d'Oxford i l'Institut de Tecnologia de Califòrnia (Caltech).

 

El campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra

ARXIVAT A:
UniversitatEducació
Anar al contingut