Membres del grup parlamentari de Vox (EFE)

Twitter suspèn el compte de Vox per "incitació a l'odi"

El partit d'extrema dreta va respondre una piulada de la portaveu del PSOE , Adriana Lastra, assegurant que amb diners públics promouen la "pederàstia"

RedaccióActualitzat

Vox ha denunciat que Twitter ha suspès el compte oficial del partit amb l'argument que "ha emès tuits que inciten a l'odi". El partit d'extrema dreta no pot publicar tuits, ni retuitejar, i només se li permet enviar missatges directes als seus seguidors. Vox considera que "no és més que un exercici de censura que podria ser degut a 'pressions' del govern".

Segons ha explicat el diputat i vicesecretari de Comunicació de Vox, Manuel Mariscal, en diversos missatges en aquesta mateixa xarxa social, la suspensió del compte té l'origen en un intercanvi de missatges que hi va haver dissabte passat entre Vox i la portaveu del PSOE, Adriana Lastra.

 

En un missatge, la portaveu del PSOE va qualificar Vox de "retrògrad" per defensar el control parental a les escoles.

 

Vox va respondre assegurant que el que no suporten és que amb diners públics es promogui la "pederàstia", en referència al programa Skolae a Navarra, on governa el PSOE. Dilluns, Santiago Abascal assegurava que el "pin parental" no vulnera la llei d'educació vigent i que en alguns llocs ensenyen jocs eròtics a nens menors de 6 anys.

"El que no suportem és que us fiqueu a casa nostra i ens digueu com hem de viure i com hem d'educar els nostres fills. I menys encara que amb diners públics promogueu la pederàstia."

 

Després d'aquesta resposta, Twitter va comunicar aquest dimarts a Vox que no podrien fer més enviaments al·legant "incitació a l'odi", tot i que li va donar l'opció d'esborrar el tuit polèmic, cosa a la qual la formació s'ha negat.

"No ho farem. Som un partit legalment constituït, som tercera força política a Espanya, representem més de 3,6 milions de votants i, com nosaltres, milers de ciutadans espanyols estan patint la censura a Twitter i en altres xarxes socials. I diem prou."

 

Després de la decisió de Twitter, el partit socialista ha dit: "No cal que diguem res més."

Segons les regles de Twitter, no es permet amenaçar, assetjar o fomentar la violència contra altres persones per motiu de la seva raça, origen ètnic, nacionalitat, orientació sexual, gènere, identitat de gènere, religió, edat, discapacitat o malaltia.

Segons Manuel Mariscal, aquest matí encara no poden utilitzar el compte de Twitter.

ARXIVAT A:
VoxTwitterPSOE
Anar al contingut