Alexis Tsipras en una imatge d'arxiu amb una bandera grega i una d'europea (Reuters)
Alexis Tsipras en una imatge d'arxiu amb una bandera grega i una d'europea (Reuters)
Atenes

Tsipras assegura que es trobarà una solució per a Grècia a la cimera de dilluns

El primer ministre grec celebra que la qüestió hagi quedat en mans dels caps d'estat i de govern, l'endemà del fracàs de la reunió de ministres d'Economia de la zona euro

RedaccióActualitzat

El govern grec treballa perquè la reunió extraordinària de caps d'estat i de govern convocada per dilluns acabi amb èxit. Ho diu en un comunicat el gabinet del primer ministre, Alexis Tsipras. En aquest text s'assegura que es trobarà una solució perquè Grècia resolgui la crisi i pugui tornar a créixer dins la zona euro. Tsipras, que avui s'entrevistarà amb el president rus, Vladímir Putin, celebra que la qüestió hagi quedat en mans dels caps d'estat i de govern. Durant el cap de setmana, el mandatari grec mantindrà diversos contactes; entre altres, amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker.

Aquest dijous, la reunió de ministres d'Economia de la zona euro va acabar amb un nou fracàs. El 30 de juny el govern d'Alexis Tsipras ha d'abonar 1.500 milions d'euros al Fons Monetari Internacional i el temps s'esgota. La directora gerent del Fons Monetari Internacional, Christine Lagarde, va ser molt contundent i va assegurar que els acords només poden arribar amb un "diàleg entre adults". Lagarde ha recordat que si Grècia no paga, les normes de l'FMI prohibeixen fer cap desemborsament més. Coincidint amb la reunió de l'Eurogrup, milers de grecs es van manifestar a Atenes per demanar que Grècia es mantingui dins l'euro.

De Guindos alerta que no és una qüestió de setmanes sinó de dies

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, es mostra preocupat per la situació de Grècia i la falta d'acord amb els seus creditors. A l'entrada de la reunió de ministres de la Unió Europea, el titular d'Economia ha dit que per dilluns s'ha de trobar una sortida: "Estem en un moment en què la preocupació és alta. I ja pràcticament no és una qüestió de setmanes, és una qüestió de dies. És a dir, aquest cap de setmana i dilluns que ve ja hem de trobar una solució."

De Guindos explica que Espanya no prepara plans de contingència pel cas d'un impagament de Grècia, que la situació és molt diferent de la del 2012 i que ara no és un problema de contagi sinó del futur de la zona euro.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut