Brussel·les

L'Eurogrup acaba sense acord i amb pressions a Grècia perquè s'impliqui seriosament en les negociacions

Els caps d'estat i de govern estan convocats dilluns a una cimera per mirar de desencallar la situació

RedaccióActualitzat

La reunió dels ministres d'Economia de l'eurozona d'aquest dijous ha acabat sense un acord per mirar de desbloquejar el rescat de Grècia. Aquest nou fracàs incrementa les possibilitats d'impagament per part d'Atenes. I és que el 30 de juny el govern d'Alexis Tsipras ha d'abonar 1.500 milions d'euros al Fons Monetari Internacional i el temps s'esgota.

El vicepresident de la comissió responsable de l'euro, Valdis Domvrovskis, ho deixava molt clar al seu compte de Twitter: "No hi ha acord. Un senyal fort per a Grècia perquè s'impliqui seriosament en les negociacions"

Els caps d'estat i de govern de la zona euro estan convocats dilluns a una cimera per mirar de desencallar la situació. Ho ha anunciat el president del Consell Europeu, Donald Tusk.

L'Eurogrup també farà una reunió d'urgència dilluns per trobar la manera de desencallar la crisi

La directora gerent de l'FMI, Christine Lagarde, ha estat molt contundent i ha assegurat que els acords només podem arribar amb "diàleg entre adults". Lagarde ha recordat que si Grècia no paga, les normes de l'FMI prohibeixen fer cap desemborsament més.

De la seva banda, el ministre de Finances grec, Iannis Varufakis, ha reconegut que no hi ha massa temps - menys de dues setmanes- però és temps suficient per arribar a una solució que beneficiï totes dues parts.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut