El candidat a la presidència Donald Trump en un acte de donació de la seva Fundació, el gener del 2016 (Reuters)
Nova York

Trump dissoldrà la seva Fundació, acusada d'un patró "d'il·legalitat continuat"

La Fiscalia reclama a l'organització benèfica la devolució de 2,8 milions de dòlars, que s'haurien destinat a d'altres finalitats

RedaccióActualitzat

La justícia nord-americana ha ordenat la dissolució de la Fundació Donald Trump, que tirarà endavant després d'un acord amb el president dels EUA i els seus tres fills grans -Donald Jr., Eric i Ivanka-, aquest dimarts.

El pacte arriba després de la petició de la Fiscalia General de Nova York perquè la Fundació es dissolgués, un cop ha quedat demostrat un patró "d'il·legalitat continuat i escandalós".

La Fundació ja estava sota sospita des de la campanya presidencial del 2016, pels indicis que les donacions que rebia per a organitzacions de beneficència es destinaven a negocis de la família i a esquivar impostos, o fins i tot per a la campanya electoral.  

Segons la fiscal general de Nova York, Barbara Underwood, la dissolució es farà sota supervisió judicial.

 

 

 

D'acord amb l'acusació, l'entitat va recaptar més de 2,8 milions de dòlars amb la finalitat d'influir en les eleccions i sota el control de la direcció de la campanya de l'ara president.

Underwood va acusar Trump d'haver utilitzat la Fundació per pagar despeses legals, per promocionar els seus hotels i altres negocis, i per adquirir articles personals.

 

 

Al juny, després de dos anys d'investigació, la Fiscalia va demandar la Fundació, creada el 1987, per nombroses irregularitats i va demanar que es clausurés.

Segons va argumentar llavors, el patró de conducta "il·legal persistent" s'hauria prolongat durant més d'una dècada i incloïa una "àmplia coordinació política il·legal" en la campanya presidencial.

La demanda, que segueix el seu curs, també busca la restitució dels 2,8 milions de dòlars, sancions i una prohibició de deu anys per a Trump i d'un any per als seus tres fills grans de formar part de juntes d'altres organitzacions benèfiques de Nova York.

L'acord també permetrà verificar que els actius restants es reparteixin entre organitzacions sense ànim de lucre, sota la supervisió de la Fiscalia.

La investigació sobre aquesta organització de Trump és un dels diversos fronts judicials que el president dels Estats Units té oberts, des que fa dos anys va arribar a la Casa Blanca.

ARXIVAT A:
Trump Estats Units
Anar al contingut