Michael Cohen arribant al tribunal de Manhattan on l'han condemnat (Reuters)
Michael Cohen arribant al tribunal de Manhattan on l'han condemnat (Reuters)
Nova York

L'advocat que va tapar els draps bruts de Trump, condemnat a tres anys de presó

Michael Cohen diu que va pagar a dues examants de Trump en plena campanya electoral seguint ordres de l'ara president

Xesco ReverterActualitzat

Pena de presó per a l'exadvocat personal de Donald Trump, Michael Cohen, per, entre altres coses, haver silenciat dues amants que haurien tingut relacions extramatrimonials amb l'actual president dels Estats Units.

Un tribunal de Nova York ha condemnat Cohen a 3 anys de presó. Ja se sabia que hi aniria, perquè s'havia declarat culpable de 9 delictes, però el dilema era saber quant temps. Gràcies al fet que ha col·laborat amb la justícia, al final només l'han sentenciat a 3 anys per, entre d'altres, dos casos que impliquen directament Donald Trump.

Cohen diu que va pagar a les amants seguint ordres de l'ara president

El primer, haver pagat, unes setmanes abans de les eleccions presidencials del 2016, 300.000 dòlars a dues examants del magnat perquè no fessin públics els afers extramatrimonials.

Això s'ha considerat una vulneració de les lleis electorals ja que, si es volia influenciar els comicis, s'hauria hagut de declarar com a finançament de campanya. L'ordre de pagar, ha dit, l'hi va donar Trump. D'això es dedueix que el president també seria culpable, però mentre sigui a la
Casa Blanca no pot ser jutjat per tribunals ordinaris.

I un altre dels delictes pels quals l'exadvocat personal se'n va entre reixes és el de perjuri. Va mentir sota jurament al Congrés quan va amagar que Trump va perseguir fer negocis a Rússia fins ben entrada la campanya.

Dibuix de Cohen durant la vista en què s'ha fet pública la sentència (Reuters)

Cohen, que ha anat al tribunal acompanyat de la seva dona i els dos fills, ha afirmat en el testimoni final que la seva "debilitat" ha estat tenir una "lleialtat cega per Trump". De fet, havia dit que per Trump estava disposat a deixar-se matar.

L'advocat és el primer col·laborador de Trump condemnat a presó i té de marge fins al 6 de març per ingressar-hi.

Notícia relacionada: Trump torna a quedar-se sense cap de gabinet: John Kelly plegarà a finals d'any

ARXIVAT A:
Estats UnitsTrump
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut