Trump diu a Europa que es faci càrrec de 800 jihadistes o els haurà d'alliberar
Donald Trump, president dels Estats Units (Arxiu)

Trump declara l'emergència nacional per finançar el mur amb Mèxic

Aquesta mesura temporal li permetrà destinar al mur altres partides pressupostàries i "frenar la invasió de drogues i criminals"

Actualitzat

Donald Trump ha declarat aquest divendres l'estat d'emergència nacional com a solució per finançar la construcció del seu anhelat mur fronterer amb Mèxic.

Amb aquesta prerrogativa temporal, el president dels Estats Units pretén desviar 6.000 milions de dòlars d'altres partides per destinar-los a aixecar la tanca del sud.

L'inquilí de la Casa Blanca ha justificat la mesura per frenar el tràfic de drogues i persones:

"L'emergència nacional és una molt bona cosa perquè tenim una invasió de drogues, invasió de delinqüents i de persones, i això és inacceptable. Firmant l'emergència nacional, com han fet moltes vegades altres presidents, volem frenar l'entrada de drogues i bandes criminals al nostre país. Ningú ha fet mai la feina que nosaltres hem fet a la frontera."

 

 

Els 6.000 milions que Trump espera aconseguir amb la declaració d'emergència nacional s'afegiran als 1.375 milions ja aprovats pel Congrés, i s'acostaria als 8.000 milions que necessita. Amb aquests diners, vol aixecar 376 nous quilòmetres de tanca fronterera, que estaria formada per barres d'acer.

Trump ha declarat l'emergència nacional sense tenir l'aprovació del Congrés. El president ja ha avançat que l'oposició demòcrata portarà la decisió als tribunals, però s'ha mostrat convençut que acabarà guanyant el litigi.

De fet, Trump ja ha fet befa dels demòcrates i en un vídeo penjat al seu compte de Twitter els ha tractat de ploramiques.

 

 

ARXIVAT A:
Trump Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut