Un grup d'investigadors ha trobat les musaranyes elefant durant una expedició a Djibouti (Peer J)
Un grup d'investigadors ha trobat les musaranyes elefant durant una expedició a Djibouti (Peer J)

Troben musaranyes elefant de Somàlia, que s'havien donat per extingides fa 50 anys

Feia més de 50 anys que no es veia però, ara, un grup d'investigadors de la Universitat de Duke n'han localitzat durant una expedició a Djibouti, a la banya d'Àfrica

Actualitzat

La musaranya elefant o sengi somali es creia que era una espècie extingida i que havia desaparegut de la Terra. Feia més de 50 anys que no es veia, però ara un grup d'investigadors de la Universitat de Duke n'han localitzat durant una expedició a Djibouti, a la banya d'Àfrica, segons ha publicat la revista Peer J.

Es tracta d'un petit mamífer que prové de l'Àfrica i, tot i que s'assembla a un ratolí, no és un rosegador sinó que té un genoma més semblant al dels elefants, manatís o ossos formiguers. Menja insectes, viu en zones àrides i corre molt de pressa.

 

L'última vegada que se'n va veure un exemplar va ser el 1968 i durant la dècada dels 70 el van donar per desaparegut. Ara n'han pogut veure uns quants exemplars a Djibouti 50 anys després, i no a Somàlia, d'on es creia endèmica.

 


Per demostrar que l'espècie no s'havia extingit, tot i que els veïns de Djibouti la van reconèixer amb fotografies, els científics van posar més d'un miler de trampes en 12 zones diferents amb mantega de cacauet, civada i extracte de llevat com a esquer, i van poder localitzar diverses espècies.

El sengi somali continua sent tot un misteri. Fins ara només se'n tenia constància per la quarantena d'animals conservats en museus. Lluny d'extingir-se, l'equip d'experts considera que el sengi també podria estar vivint a Somàlia i Etiòpia. A més, consideren que l'espècie no està amenaçada, ja que les zones on viu, àrides i rocoses, no són aptes ni per a l'agricultura ni per a l'activitat humana.

 

 

Anar al contingut