Barcelona

Trias creu Portabella i estén la mà a l'alcalde, i el PSC confia que el tripartit es reeditarà

La tumultuosa negociació per a la formació d'un govern a l'Ajuntament de Barcelona ja ha ressonat entre els partits que, "a priori", estaran a l'oposició. L'amenaça d'ERC de no afegir-se al tripartit és, pel líder de CiU, Xavier Trias, una reacció normal de qui ha vist com el seu soci li parava "trampes". Trias ha estès la mà per arribar a acords amb el nou govern, això sí, mentre s'accepti el seu programa. Des del Partit Popular, Alberto Fernández Díaz, demana a Hereu que governi en minoria i treballi per arribar a acords amb el PP en els grans temes de la ciutat. Al PSC, malgrat les turbulències, estan convençuts que el tripartit acabarà reeditant-se.

Actualitzat
"El tripartit va començar a l'Ajuntament de Barcelona i acabarà a l'Ajuntament de Barcelona". Així de clar ho té el líder municipal de CiU, Xavier Trias, sobretot després de veure com el candidat d'ERC, Jordi Portabella, amenaça ara de desentendre's de la fórmula que també governa a la Generalitat. Trias creu Portabella, així mateix ho ha dit, i no li estranya perquè "no pots anar de la mà d'algú a qui després fas trampes".

Trias es referia a la "deslleialtat" que el PSC ha demostrat a ERC i que, al llarg de la campanya, ha exemplificat en temes com el servei Bicing, inaugurat sense Portabella, o el de la cessió del castell de Montjuïc sense que republicans i ecosocialistes ho sabessin. Malgrat totes les incògnites que es plantegen davant la formació d'un govern sòlid a l'Ajuntament, Trias ha estès la mà al nou executiu i s'ha ofert a col·laborar-hi sempre que s'assumeixi el seu programa de govern. Trias, a l'hora d'observar altres escenaris sense Hereu com a alcalde ha parlat d'aliances "curioses" i "originals" i ha afegit que el que ha quedat clar després del 27-M és que "molta gent vol un canvi".

El Partit Popular també ha volgut garantir l'estabilitat del nou govern que presideixi Jordi Hereu, segons es desprèn de les paraules del seu líder, Alberto Fernández Díaz, que ha proposat a l'alcaldable del PSC que governi en minoria sense patir per poder desenvolupar les polítiques importants. Fernández Díaz ha assegurat que el nou alcalde trobarà un aliat en el PP per impulsar una acció decidida en temes de seguretat ciutadana, immigració, polítiques socials i infraestructures.

El PSC no tem cap catarsi

Des del grup municipal del PSC, el número 2 d'Hereu, Carles Martí, s'ha mostrat tranquil de cara a la reedició del tripartit al consistori. Aquesta, diu, és l'única solució aritmètica que hi ha per fer govern. Martí també avala la fórmula atès que "els ciutadans han parlat i volen una nova etapa del govern de progrés a la ciutat". Finalment, Martí ha estat contundent a l'hora de dir rotundament que "no" preveu un govern en minoria del PSC i ICV-EUiA sense els republicans.
Anar al contingut