Efectius de la policia i un equip negociador intervenen al lloc dels fets (EFE)

Un policia retirat mata l'exparella després de retenir-la com a ostatge a Alzira

L'home era un exagent de la Policia Nacional i hauria tingut d'ostatge la seva exdona, de qui s'estava separant

Redacció/AgènciesActualitzat

Nou cas de violència masclista aquest dimecres al País Valencià. A l'espera de la identificació dels cadàvers, tot apunta que un home ha assassinat la seva exparella a Alzira i posteriorment s'ha suïcidat.

Tanmateix, hi ha diversos dubtes sobre què ha passat al domicili dels fets. Durant hores s'ha pensat que l'home hi estava atrinxerat, armat i amb ostatges.

Un cop descoberts els cadàvers, no queda clar a quina hora ha matat la dona --si al matí o a la tarda-- i si ell s'ha suïcidat poc després o al cap d'unes hores.

És important perquè la Policia Nacional ha muntat un operatiu al matí, quan els constava que a l'interior de l'habitatge hi havia com a mínim una dona retinguda pel seu exmarit, un agent de la Policia Nacional retirat.

A l'interior de l'habitatge s'han sentit tres o quatre trets, segons fonts municipals (EFE)

Alguns testimonis han explicat que han sentit trets cap a les 12.30. Hi ha dubtes de si han estat dues, tres o quatre detonacions.

També és una incògnita el nombre d'ostatges que hi hauria hagut en total durant aquest episodi.

Diverses fonts asseguren que inicialment també hauria quedat retingut el fill de la víctima, que aquest matí hauria acompanyat la dona a l'habitatge.

Ha tingut com a ostatge la seva exparella, de qui s'estava separant (EFE)

Efectius de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil, grups especials d'intervenció, així com la policia local d'Alzira han anat al domicili per si hi havien d'entrar a desactivar l'home.

També hi ha intervingut durant hores un equip negociador, que esperava poder mediar.


L'home no ha respost als negociadors en tota la jornada

Així i tot, segons ha informat la delegada del govern espanyol al País Valencià, Pilar Bernabé, l'home no ha respost als requeriments dels negociadors en tota la jornada, la qual cosa ha obert dubtes sobre si era viu.

D'altra banda, familiars de la víctima han explicat als mitjans de comunicació que la policia els ha informat durant el transcurs de l'operatiu que la dona estava bé.

Una imatge de l'operatiu policial (EFE)

L'habitatge està situat al Torretxó, una zona residencial a prop del nucli urbà d'Alzira, a la Ribera Alta. De seguida s'ha convertit en el punt d'interès de diversos periodistes que estaven alerta pel desenllaç dels fets.


Condemnes institucionals

La ministra d'Igualtat en funcions, Irene Montero, s'ha referit a aquest assassinat en una publicació a les xarxes socials i ha fet una crida a extremar les precaucions:

També ha condemnat l'assassinat la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge de la Generalitat Valenciana:


Agost negre

Amb aquesta víctima ja són set les dones que han estat assassinades aquest mes d'agost, unes morts que augmenten el gruix de la violència masclista: ja són 40 les dones assassinades a Espanya el 2023.

Això suposa deu víctimes més que en el mateix període de l'any passat, la qual cosa es tradueix en una dona assassinada cada sis dies.

Aquest dimecres també hi ha hagut un altre crim masclista, amb una dona morta en mans de la seva parella a Salamanca.


On es pot demanar ajuda

En cas de violència masclista es pot demanar ajuda al telèfon gratuït 900 900 120, específic d'atenció i informació. Està operatiu 24 hores cada dia de l'any, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant d'una agressió també es pot trucar al 112.

El número de WhatsApp 601 001 122 també ofereix informació i assessorament a les víctimes de violència de gènere.

Per denunciar es pot anar a la policia o als jutjats especialitzats en violència de gènere, on les dones tenen dret a ser assistides per un advocat d'ofici independentment de la situació econòmica individual.

Les vacances, una època encara més perillosa per a les víctimes de violència masclista.

ARXIVAT A:
PolicialViolència masclistaMasclisme Policia NacionalPaís ValenciàSeguretat
Anar al contingut