Ja són 40 les dones assassinades per violència masclista a Espanya el 2023 (Europa Press/Guàrdia Civil)

Una dona assassinada per la seva parella a Salamanca en un nou crim masclista

L'agressor, que amenaçava de llançar-se al buit des d'un viaducte, ha estat detingut després de lliurar-se a la policia

RedaccióActualitzat

Una dona de 40 anys ha mort aquest dimecres a primera hora assassinada a casa per la seva parella, un home de 49 anys.

Aquest nou crim masclista ha passat a Béjar, a Salamanca, Castella i Lleó, i s'ha sabut cap a les 6 del matí, quan la Policia Nacional ha rebut una trucada d'un home que deia que havia mort la seva parella i amenaçava de llançar-se al buit des d'un viaducte de l'autovia A-66.

Desplaçats al domicili on vivien la víctima i l'agressor, els agents han trobat la dona inconscient i més tard, els serveis d'emergència han certificat la mort.

El suposat agressor ha quedat detingut després d'accedir a baixar del viaducte i lliurar-se a les forces de seguretat, que han obert una investigació. En aquest sentit, la subdelegació del govern espanyol ha informat que "el detingut tenia denúncies del 2005 per violència domèstica cap al seu pare i el seu germà".

Amb aquesta ja són 40 les dones assassinades per violència masclista a Espanya el 2023, deu més que en el mateix període de l'any passat. El que es tradueix en una dona assassinada cada sis dies.

Aquest dimecres, hi ha hagut un altre crim masclista, el d'un expolicia que ha matat la seva exparella i s'ha suïcidat, després d'atrinxerar-se en un habitatge d'Alzira.


Només aquest agost han perdut la vida en crims masclistes almenys sis dones, fet que ha dut el govern espanyol a convocar el comitè de crisi sobre violència masclista, amb participació de les comunitats autònomes, dilluns que ve, segons ha anunciat la ministra d'Igualtat en funcions, Irene Montero.


On es pot demanar ajuda

En cas de violència masclista es pot demanar ajuda al telèfon gratuït 900 900 120, específic d'atenció i informació. Està operatiu 24 hores tots els dies de l'any, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant d'una agressió, també es pot trucar al 112.

El número de WhatsApp 601 001 122 també ofereix informació i assessorament a les víctimes de violència de gènere.

Per denunciar es pot anar a la policia o als jutjats especialitzats en violència de gènere, on les dones tenen dret a ser assistides per un advocat d'ofici independentment de la situació econòmica individual.

 

ARXIVAT A:
Violència masclista
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut