Exemplar de linx nòrdic (Wikimedia Commons)
Exemplar de linx nòrdic (Wikimedia Commons)

Tres linxs atropellats en una setmana en carreteres de l'entorn de Doñana

Ecologista en Acció i WWF consideren que s'ha de conciliar la circulació entre vehicles i vida silvestre a Doñana

Actualitzat

Un linx mascle adult ha mort aquest divendres a Villamanrique, Sevilla. Amb aquesta mort ja són tres els linxs atropellats en set dies en dues carreteres de l'entorn de Doñana.

Després d'aquests morts de nous exemplars, Ecologista en Acció i WWF consideren que és "inexcusable donar prioritat a les actuacions per permeabilitzar les carreteres per conciliar la circulació dels vehicles i la vida silvestre a Doñana", segons apunten en un comunicat.

D'altra banda, després de l'anunci de la consellera de Foment de la Junta d'Andalusia, Marifrán Carazo, de la licitació del projecte d'ampliació de la carretera entre El Rocío i Matalascañas, totes dues organitzacions van sol·licitar que "s'informi amb caràcter urgent "sobre aquest projecte el Consell de Participació de l'Espai Natural Doñana.

Les dues organitzacions consideren que produirà "un efecte crida" per al vehicle privat i "un efecte barrera per a la fauna en els seus desplaçaments i s'incrementarà el risc d'atropellament d'animals, que suposaran un impacte negatiu a Doñana".

Aquestes organitzacions entenen que hi ha un problema de mobilitat a la comarca, però davant "el creixement incontrolat d'infraestructures que primen el vehicle privat, proposen que la solució passi per un pla sostenible de mobilitat integral que aposti fortament pel transport públic".

Així mateix, han indicat que aquest pla "haurà de respondre els fluxos actuals de moviment, tant de treballadors com de turisme i altres fins, d'acord amb els nous reptes que recull, per exemple, l'avantprojecte de llei de canvi climàtic".

Amb aquest plantejament és possible, a més, "emprendre actuacions amb caràcter d'urgència en els punts negres de les carreteres de la comarca, implantant les mesures preventives i correctores necessàries per posar fre als atropellaments de fauna", han assenyalat.

 

 

ARXIVAT A:
Maltractament animal
Anar al contingut