Tres joves ressusciten una antiga denúncia contra la Guàrdia Urbana.
Tres joves ressusciten una antiga denúncia contra la Guàrdia Urbana.
Barcelona

Tres joves ressusciten una antiga denúncia per suposats maltractaments per part de la Guàrdia Urbana de Barcelona

Els joves ho fan després de veure un vídeo al YouTube fet per un exagent de la Guàrdia Urbana de Barcelona en què aquest fa referència a suposats maltractaments, entre els quals explicava el seu

RedaccióActualitzat

José Martínez Díaz és un exagent de la Guàrdia Urbana de Barcelona que aquesta setmana ha penjat un vídeo a YouTube adreçat a l'alcalde Xavier Trias.

L'exagent, que fins i tot dóna el que era el seu número de placa, cita exemples concrets de suposats maltractaments, que ell mai va veure i que ha trigat deu anys a explicar. Entre aquests casos comenta el d'uns suposats maltractaments a tres joves de Gràcia detinguts l'any 2005.

Animats per aquest testimoni, aquests tres joves han comparegut davant dels mitjans de comunicació.

Les detencions van ser durant el tancament del Casal Popular de Gràcia. Asseguren que se'ls va detenir de forma aleatòria i basant-se en la seva estètica. Adrià Zayas ha explicat que se'ls van endur a la comissaria de l'Estació del Nord.

Segons Zayas, aquella nit no els van deixar dormir. L'endemà, els van traslladar a la comissaria de la Policia Nacional a la plaça de Lesseps, on diuen que els van tractar molt bé.

Tan bon punt en van sortir, van anar a fer-se un reconeixement mèdic a l'hospital de Sant Pau i van posar una denúncia. Acusaven tres policies d'haver-los apallissat durant la detenció i a comissaria.

De fet, va ser una denúncia creuada, perquè la Guàrdia Urbana, per la seva banda, acusava els joves d'haver agredit amb pals i puntades de peu una patrulla de motoristes del cos, durant la detenció dels joves a Gràcia.

L'any 2013, les dues denúncies es va arxivar perquè els delictes havien prescrit.

Anar al contingut