Croissants artesans de la pastisseria Canal
Croissants de la pastisseria barcelonina Canal, fundada el 1970 (Web Pastisseria Canal)
Barcelona

Una pastisseria de Barcelona, premi al millor croissant de mantega d'Espanya per tercer cop

Canal ja es va endur el guardó el 2016 i el 2019 i ara s'ha imposat als més de 50 participants al concurs del Gremi de Pastisseria de Barcelona

Redacció/AgènciesActualitzat

La pastisseria Canal, de Barcelona, s'ha endut per tercera vegada el premi al millor croissant artesà de mantega d'Espanya, que organitza el Gremi de Pastisseria de Barcelona. 

Ja va guanyar el concurs en les edicions del 2016 i el 2019 i, ara, el jurat li ha tornat a concedir el prestigiós guardó, valorat en 1.000 euros

D'un total de 54 participants, el croissant de Canal s'ha endut la màxima puntuació dels experts en els diferents aspectes que havien de valorar: el gust, principalment, i en menor mesura també l'alveolat, el fullat, el color, el format i l'acabat. 
 

Combina tradició i modernitat

La pastisseria Canal, fundada el 1970 per Xavier Canal i dirigida actualment pel seu nebot Lluís Estrada, té dues botigues, als carrers Muntaner i Calvet, i ha introduït la innovació en la tradició, elaborant brioixeria i pastisseria clàssica i contemporània, a més de tenir servei de càtering.

Al capdavant de la pastisseria hi ha Toni Vera (Badalona, 1980), que va començar a estudiar Química fins que, pràcticament per casualitat, va acabar formant-se durant cinc anys al Forn Bertran Mar, a més de Bubó i Comes, fins a arribar a Canal, on s'ha convertit en un especialista en croissants.

El secret per a l'elaboració aquesta delícia és  "actitud, amor i dedicació", segons ha explicat el pastisser al "Tot es mou", de TV3. "Ens agrada el que fem, ho fem amb passió i amb bon producte", ha explicat: 

Vera ha explicat que cada peça és una feina d'equip i que es triga 48 hores a fer el croissant, un procés que inclou la prefermentació, la laminació de les capes de mantega i massa i, finalment, la cocció.

Entre els membres del jurat hi havia els pastissers Elies Miró, Maria Evans, Manel Corbalan, Santiago Lluna, Andrea Besuschio i Antonio García, de Panem, guanyador del concurs en l'edició del 2021.

El concurs vol distingir i incentivar les habilitats dels pastissers artesans en un producte tan emblemàtic com el croissant i, alhora, reconèixer la qualitat d'aquest ofici al país. 

Entre els vencedors d'edicions anteriors hi ha Brunells, Sant Croi by Albert Roca, Prat "Can Carriel", Vallflorida Xocolaters, Oriol Balaguer i Ochiai.

 

 

 

ARXIVAT A:
Gastronomia
Anar al contingut