Tot el seguiment de la jornada electoral del 14F, minut a minut a TV3 i el 324.cat

La tecnologia ens ajudarà a visualitzar els resultats amb un Parlament virtual i el pactòmetre ens permetrà jugar amb els possibles pactes, segons els vots que aconsegueixi cada partit

Actualitzat

La jornada electoral del 14F es pot seguir minut a minut des del 324.cat, i des de TV3 es farà una programació especial des de les vuit del matí fins a la matinada, quan hi hagi els resultats.

A les 8.00 començarà a televisió aquest especial informatiu que seguirà una jornada electoral única i diferent, marcada per les exigències de la Covid.

Conduït per Ariadna Oltra, amb Jaume Freixes, Anna Barreda i Òscar Armengol, el programa es desplegarà per tot el territori per fer un ampli seguiment en directe des de primera hora i veure la constitució de les meses, l'obertura dels col·legis electorals, la recollida de les votacions i qualsevol incidència que hi pugui haver. Durant tot el matí es faran connexions itinerants pels col·legis electorals, entrevistes a plató i també hi haurà una taula d'analistes.


La nit electoral

El plat fort, però, serà la nit electoral, amb una programació especial que començarà a les 18.30. Lídia Heredia i Toni Cruanyes pilotaran un macroprograma de més de set hores, amb gairebé quaranta punts de directe.

"Només ens faltava la pandèmia. L'adjectiu 'històric' sembla que no ens el puguem treure de sobre", diu Lídia Heredia.

Toni Cruanyes i Lídia Heredia, en un moment dels assajos del programa electoral

El programa comptarà amb un suport gràfic d'última tecnologia. La realitat augmentada, marca de la casa, permetrà recrear el Parlament a escala real. "Serà com si fóssim allà", resumeix Iban José, responsable de disseny gràfic de TV3.

La periodista Raquel Sans serà l'encarregada d'explicar com queda el Parlament sortit de les eleccions d'aquest diumenge.

"Pintarem el resultat de les eleccions. A cada butaca se li assignarà el color de la força política que marquin els resultats. Veurem l'equilibri de forces i també pintarem els pactes"

La gestió de les dades i els gràfics passen per les mans de Laura Núñez, conscient del "repte de pintar els gràfics de la manera més ràpida possible".


Cobertura digital al minut

La informació es podrà seguir també a través del minut a minut que farà el portal 324.cat i de les xarxes. La tecnologia és una bona aliada per anar-nos situant en el que ens porta la jornada, com diu l'editor del portal informatiu 324.cat, Medir Plandolit:

"Els usuaris hi trobaran mapes virtuals, interactius, articles d'anàlisi... i podran jugar amb un pactòmetre que hem creat"

La informació detallada i al minut, a 324.cat
Medir Plandolit, l'editor del portal 324.cat

 

 

A més, els analistes ajudaran a posar llum a unes eleccions tan insòlites com incertes.

A la primera taula de debat hi participaran Jordi Pons, cap de política de TV3; Marc Sanjaume, politòleg; Sònia Andolz, politòloga; Narciso Michavila, president de GAD3; Liliana Arroyo, sociòloga; Josep Maria Aguirre, professor de Dret Administratiu, i Anna López, doctora de Ciència Política de la Universitat de València i experta en extrema dreta.

La segona taula estarà formada per Jordi Muñoz, politòleg; Montserrat Nebrera, catedràtica de Dret Constitucional; Jordi Barbeta, periodista; Gemma Ubasart, politòloga; Francesc Marc Álvaro, periodista, i Eva Anduiza, professora de Ciències Polítiques a la UAB.

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021Tv3Digital
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut