Roger Torrent sortint aquest dimarts de la presó d'Alcalá-Meco (ACN)
Roger Torrent sortint aquest dimarts de la presó d'Alcalá-Meco (ACN)
Alcalá de Henares

Torrent veu Forcadell i Bassa "fortes" i "amb ganes d'explicar la veritat" al judici

Després de visitar-les a la presó d'Alcalá-Meco, el president del Parlament ha dit que "aquest és un judici a la democràcia"

RedaccióActualitzat

El president del Parlament, Roger Torrent, ha visitat aquest dimarts l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l'exconsellera Dolors Bassa, empresonades a Alcalá-Meco des de divendres per afrontar el judici , que està previst que comenci dimarts que ve. La visita ha durat poc més d'una hora. Quan ha sortit del centre penitenciari, Torrent ha destacat que s'ha trobat Forcadell i Bassa "fortes" i disposades a "explicar la veritat" durant el judici:

"A la Dolors i a la Carme les hem vist fortes, valentes, serenes i amb ganes que comenci el judici per poder-se explicar i poder explicar la veritat. El que queda cada vegada més evident és que aquest és un judici a uns drets i a unes llibertats fonamentals, és un judici a la democràcia. Això no va només d'independentisme sinó que va sobretot de democràcia"

Segons Roger Torrent, "avui és als independentistes els que ens toca seure en el banc dels acusats, però demà podem ser els feministes, els ecologistes o els antifeixistes"

 

Roger Torrent: "Aquest és un judici a uns drets i a unes llibertats fonamentals"


Aquest dilluns el president de la cambra catalana va a anar veure els altres set dirigents independentistes empresonats a Soto del Real: Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull i Joaquim Forn. Va denunciar que s'ha requisat roba i objectes de color groc als presos. En canvi, en el cas de Carme Forcadell i Dolors Bassa no ha passat el mateix, segons ha explicat Roger Torrent: "No han intervingut cap peça de roba ni cap llaç."

Els familiars dels empresonats a Soto del Real van denunciar que la calefacció no funcionava i que quan els presos van arribar es van trobar unes cel·les molt brutes.

En aquest sentit, Josep Rull ha fet un tuit lamentant que les cel·les són "unes neveres" perquè "només hi ha calefacció dues hores al dia".

 

 

ARXIVAT A:
Roger TorrentDolors BassaCarme ForcadellGovern empresonatProcés catalàJudici procés
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut