Pla mitjà del conseller d'Empres i Treball, Roger Torrent, amb una mà alçada dirigint-se a l'hemicicle durant la sessió de control l'…
Pla mitjà del conseller d'Empres i Treball, Roger Torrent, amb una mà alçada dirigint-se a l'hemicicle durant la sessió de control l'1 de desembre del 2021 (horitzontal)

Torrent demana a la multinacional Mahle que "reconsideri" la decisió de tancar la planta de Vilanova i la Geltrú

ACN Vilanova i la Geltrú.-El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha reclamat a la multinacional Mahle que "reconsideri" la seva decisió de tancament de la planta de Vilanova i la Geltrú. El titular del departament ha demanat "responsabilitat social" a l'empresa i ha assegurat que des que es va conèixer el tancament de la fàbrica, el 17 de novembre, ha mantingut contactes amb la direcció per trobar una solució. Així mateix, Torrent ha criticat que es van assabentar de la notícia del tancament amb "només" 48 hores d'antelació. "Així no s'exerceix a responsabilitat social de les empreses", ha subratllat Torrent. El conseller d'Empresa ho ha dit en resposta a una pregunta del PSC-Units durant la sessió de control al Parlament.

Aquest dimecres una delegació del comitè d'empresa de Mahle ha assistit com a públic al Parlament. Així mateix, a iniciativa del grup del PSC-Units, la delegació de la planta de Vilanova i la Geltrú es reunirà a les 11h del matí amb representants de diversos grups parlamentaris.El secretari d'Empresa demana temps a la multinacionalDes de Vilanova i la Geltrú, on ha participat al Fòrum Empresarial del Penedès, Albert Castellanos, Secretari d'Empresa i Competitivitat, ha lamentat que la multinacional alemanya hagi estat "inflexible" a l'hora de reconsiderar el tancament de la planta a finals del mes de gener de 2022, un termini que els deixa "molt poc marge" per treballar en un pla de reocupació del 345 treballadors i la reindustrialització dels terrenys. Castellanos entén que anuncis de tancament com els de Mahle son "difícilment reversibles" perquè corresponen a decisions de grups multinacionals, però que el que sí que hauria de ser exigible és un marge de temps suficient per treballar en alternatives per minimitzar els danys al màxim. "És sorprenent que després de 20 anys tinguin una actitud tant poc empàtica amb els seus treballadors", ha afegit.Amb tot, el secretari d'Empresa ha deixat clar que la Generalitat acompanyarà els treballadors de Mahle "abans i després" del tancament i que emprendrà totes les accions que siguin necessàries per "recapacitar-los" i facilitar la seva recol·locació en d'altres empreses del país. Unes accions que, sense la col·laboració de l'empresa, com sí s'ha donat en el cas de Bosch a Castellet i la Gornal, obligarà a trobar "solucions a mida" en cada cas. Per últim, sobre la possibilitat que Mahle opti a fons europeus per ampliar seva planta a Conca, Castellanos ha assegurat que "seria una mica absurd" que la Generalitat ajudés la multinacional quan s'ha negat a posposar la data de tancament. Aquí, ha recordat que el departament sempre està al costat de les empreses que creen activitat econòmica i ocupació sostenible, però li ha reclamat "major cintura" si vol el seu suport.

Anar al contingut