Torra: "Ha estat la legislatura de la més gran repressió viscuda des del franquisme"
Quim Torra en la declaració que ha enregistrat a Girona

Torra: "Ha estat la legislatura de la més gran repressió viscuda des del franquisme"

L'expresident fa pública una declaració el dia del tradicional missatge de cap d'any. ERC i JxCat van pactar que no hi hagués missatge oficial perquè no hi ha president.

Tradicionalment, el 30 de desembre, el president de la Generalitat fa el missatge de cap d'any. Aquest any és diferent. Quan Quim Torra va ser inhabilitat, Esquerra Republicana i Junts per Catalunya van convenir que, aquest any, no es fes aquest missatge, perquè no hi ha president. Tot i això, Torra ha distribuït una declaració, des de l'oficina d'expresident.

L'expresident ha qualificat la legislatura que ara acaba com la de "més gran repressió viscuda des del franquisme". Ha afirmat que "tres anys després tenim presos polítics, tenim exiliats i més de 2.800 represaliats en processos judicials i amb violència d'estat."

Quim Torra s'ha referit també a la monarquia. "Mentre passava tot això a Catalunya", ha dit, "a Espanya han ajudat a escapar un rei perseguit per una immensa taca de corrupció".

S'ha referit a la pandèmia del coronavirus com la "gran crisi humana, sanitària, econòmica i social" per denunciar falta de competències del govern català:

"La pandèmia de la Covid-19 ens ha deixat ben clar que les competències i els recursos de què disposem són tan limitats que no podem respondre a una amenaça com aquesta."


I ha criticat la gestió que n'ha fet el govern espanyol amb aquestes paraules:

"Davant d'un govern espanyol que no ha deixat de fer crides a la unitat i a dir que el virus no entenia de fronteres ni de territoris, lamento i visc amb una tristesa íntima i profunda la gestió que s'ha fet interessada i sovint mesquina d'aquesta crisi que encara vivim."

La declaració de Quim Torra s'ha enregistrat a l'antiga farmàcia de l'Hospital de Santa Caterina de Girona, i aquest és el tuit amb què l'expresident ha publicat el missatge:

ARXIVAT A:
Quim Torra
Anar al contingut